Fajitas z wołowiny i kurczaka z papryką i cebulą

Fajitas z wołowiny i kurczaka z papryką i cebulą
Fajitas z wołowiny i kurczaka z papryką i cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 417 kalorii, 21g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka śmietany, oliwa z oliwek, sos worcestershire, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Fajitas z grillowaną papryką i cebulą, Fajitas mieszane z papryką i cebulą, oraz Stek Fajitas z grillowaną cebulą, papryką i pieczonymi pomidorami Cherry z sosem Chimichurri dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować marynatę, połączyć pierwsze 10 składników w dużej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Aby przygotować fajitas, przyciąć tłuszcz ze steku. Zdobądź diamentowy wzór po obu stronach steka.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
3
Połącz 1 1/2 szklanki marynaty, stek, i kurczaka w dużej plastikowej torbie zip-top. Zapiekać i marynować w lodówce 4 godziny lub przez noc, okazjonalnie obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Połącz pozostałą marynatę, paprykę i cebulę w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Zapiekać i marynować w lodówce przez 4 godziny lub przez noc, od czasu do czasu obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
MarynataMarynata
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
5
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Wyjąć stek i kurczaka z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
StekStek
7
Wyjąć warzywa z worka; zapas marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarynataMarynata
8
Zarezerwowaną marynatę umieścić w małym rondlu; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Umieść stek, kurczak i warzywa na grillu pokrytym sprayem do gotowania; gotować 8 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Tortille owiń szczelnie w folię; umieść tortillę na stojaku grillowym przez ostatnie 2 minuty czasu grillowania. Doprowadzić zarezerwowaną marynatę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Pokroić stek i kurczaka po przekątnej na cienkie plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
ZiarnaZiarna
StekStek
12
Stek, kurczak i warzywa ułożyć na półmisku; skropić marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
StekStek
13
Ułóż około 1 uncji stek, około 1 uncji kurczaka, 3 kliny papryki i 1 klin cebuli w tortilli;top z 1 łyżką salsy, około 1 łyżeczka kwaśnej śmietany i 1/2 łyżki kolendry. Fold boki tortilla nad nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
KolendraKolendra
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
CebulaCebula
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
StekStek
14
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
15
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Wina Tudor Balo Vineyard Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 68 dolarów za butelkę.
Wina Tudor Winnica Balo Pinot Noir
Wina Tudor Winnica Balo Pinot Noir
Rok 2007 był uważany za najlepszy rocznik, jaki mogliśmy zobaczyć za życia w Kalifornii. Ten szczególny pinot noir Z Anderson Valley pochodzi z Winnicy Balo, która znajduje się bezpośrednio po drugiej stronie drogi od winnicy Golden Eye i winnicy. Winnica jest jednym z rzadkich miejsc pinot noir, który nalega na chęć produkcji ogromnych win. Owoce i struktura są ogromne. To wino pięknie się starzeje przez kolejne 20 lat. Ciesz się teraz lub kup skrzynkę do picia w ciągu następnej dekady lub dwóch.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia45
Magazyn