Fajitas z wołowiny i kurczaka z papryką i cebulą
Fajitas z wołowiny i kurczaka z papryką i cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 417 kalorii, 21g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka śmietany, oliwa z oliwek, sos worcestershire, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Fajitas z grillowaną papryką i cebulą, Fajitas mieszane z papryką i cebulą, oraz Stek Fajitas z grillowaną cebulą, papryką i pieczonymi pomidorami Cherry z sosem Chimichurri dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować marynatę, połączyć pierwsze 10 składników w dużej misce; odstawić.
Aby przygotować fajitas, przyciąć tłuszcz ze steku. Zdobądź diamentowy wzór po obu stronach steka.
Połącz 1 1/2 szklanki marynaty, stek, i kurczaka w dużej plastikowej torbie zip-top. Zapiekać i marynować w lodówce 4 godziny lub przez noc, okazjonalnie obracając.
Połącz pozostałą marynatę, paprykę i cebulę w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Zapiekać i marynować w lodówce przez 4 godziny lub przez noc, od czasu do czasu obracając.
Wyjąć stek i kurczaka z worka; wyrzucić marynatę.
Wyjąć warzywa z worka; zapas marynaty.
Zarezerwowaną marynatę umieścić w małym rondlu; odstawić.
Umieść stek, kurczak i warzywa na grillu pokrytym sprayem do gotowania; gotować 8 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Tortille owiń szczelnie w folię; umieść tortillę na stojaku grillowym przez ostatnie 2 minuty czasu grillowania. Doprowadzić zarezerwowaną marynatę do wrzenia.
Pokroić stek i kurczaka po przekątnej na cienkie plastry.
Stek, kurczak i warzywa ułożyć na półmisku; skropić marynatą.
Ułóż około 1 uncji stek, około 1 uncji kurczaka, 3 kliny papryki i 1 klin cebuli w tortilli;top z 1 łyżką salsy, około 1 łyżeczka kwaśnej śmietany i 1/2 łyżki kolendry. Fold boki tortilla nad nadzieniem.
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.