Fajitas z grillowaną wołowiną
Przepis na Fajitas z grillowaną wołowiną zaspokoi Twoje meksykańskie pragnienie w około 25 minut. To danie główne ma 382 kalorie, 25 g białka i 17 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się na Czwarty Lipiec. Mieszanka papryki, tortilli z mąki, oliwy z oliwek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 76%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Fajitas z grillowaną wołowiną, przepis Fajitas z grillowaną wołowiną i papryką oraz przepis Fajitas z grillowaną wołowiną i papryką.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż czerwoną paprykę i cebulę na 1 łyżce oleju, aż będą chrupiące; wyjąć i odłożyć.
Na tej samej patelni podsmaż stek, przyprawę włoską, sól i pieprz na pozostałym oleju przez 2-4 minuty lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję. Wróć warzywa na patelnię; przegrzać.
Rozłóż 1 łyżkę serka śmietankowego poza środkiem na każdej tortilli; posyp mieszanką wołową. Złożyć boki i zwinąć. Gotuj na urządzeniu do panini lub na grillu przez 3-4 minuty lub do momentu, aż tortilla się zarumieni.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Fajitas można łączyć z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Argyle Reserve Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Rezerwat Argyle Pinot Noir]()
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator