Wołowina Fajitas to bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Na 4,51 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz tequilę, paprykę, tortille z mąki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Fajitas Wołowe, Fajitas Wołowe, oraz Fajitas Wołowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W misce, ubij razem sok z limonki, tequila, czosnek, kolendra, 1 łyżka oleju, sos Worcestershire, oregano, płatki pieprzu, kminek i kolendra.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka Szparagowa
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Tequila
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlać do dużej torby na zamek błyskawiczny, dodać stek i zapiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
3
Umieścić w naczyniu do pieczenia i przechowywać w lodówce przez co najmniej 12 i do 24 godzin, obracając od czasu do czasu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
4
Wyjąć mięso z worka i osuszyć. Doprawić z obu stron 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Rozgrzej grill do wysokiej i rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Zawiń tortille w folię i umieść w piekarniku na 15 minut, aby ogrzać i zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Wyjąć z piekarnika i ogrzać w folii aluminiowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Gotować stek na grillu do preferowanej temperatury, 3 do 4 minut na stronę średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
9
Wyjmij z ognia i pozostaw na 10 minut przed krojeniem.
10
Tymczasem na dużej patelni podgrzej pozostały olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
11
Dodać paprykę i cebulę, i gotować, mieszając, aż miękkie i lekko karmelizowane, 12 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
12
Dodaj czosnek, pozostałą łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i gotuj, mieszając, aż czosnek będzie pachnący i miękki, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
13
Zdjąć z ognia.
14
Cienko pokroić stek na ziarno. Podzielić na rozgrzane tortille i top z warzywami. Wycisnąć z sokiem z limonki i od razu podawać z zimnym piwem lub shotami tequili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Tequila
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.