Fajitas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.37 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 418 kalorii. 45 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz sok z limonki, liście kolendry, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Z łyżeczką wynik 93% to danie jest super. Spróbuj La Mansion ' s Chicken Fajitas-Fajitas to danie Tex Mex, które każdy lubi, Fajitas de Carne (stek Fajitas), oraz Fajitas dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W małej 2 filiżanki miarki, lub coś podobnego rozmiaru i kształtu, połączyć wszystkie składniki marynaty. Używając blendera zanurzeniowego, puree marynatę, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
3
Przenieś do plastikowej torebki z możliwością ponownego zamknięcia i dodaj stek, uszczelnij i wstrząśnij, aby pokryć. Schłodzić wołowinę przez 2 do 4 godzin, aby zmiękczyć i smak wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku Limonki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
4
Rozgrzej rozgrzaną patelnię grillową na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
5
Marynatę odcedzić z wołowiny. Lekko nasmarować patelnię grillową lub grillową. Obficie doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Grilluj stek na średnim ogniu i gotuj przez 4 minuty z każdej strony, a następnie przenieś do deski do krojenia i pozostaw. W zależności od wielkości patelni grillowej może być konieczne gotowanie partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Gdy wołowina jest off patelni grill i odpoczynku, dodać paprykę i cebulę rzucił z sokiem z limonki i oliwy z oliwek, Jeśli za pomocą. Grilluj mieszaninę przez 7 do 8 minut, aż warzywa ledwo utykają.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Umieść tortillę na każdym płomieniu i pozwól jej char około 30 sekund do 1 minuty, Odwróć tortillę i powtórz na drugiej stronie. Po podgrzaniu i zwęgleniu wyjąć tortillę do czystego ręcznika i owinąć, aby utrzymać ciepło. Powtarzaj, aż ogrzejesz wszystkie tortille.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
9
Możesz również podgrzać tortille w kuchence mikrofalowej, lekko zwilżyć ręcznik z wodą, owinąć tortille w wilgotnym ręczniku i ogrzewać w kuchence mikrofalowej przez około 1 minutę. Sprawdź, czy są ciepłe, jeśli nie powtarzaj ogrzewania w odstępach 1-minutowych, aż będą ciepłe i giętkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
10
Cienko pokroić stek na przekątnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
11
Na tortilli rozłóż guacamole, na wierzchu kilka plastrów steku, paprykę i cebulę oraz salsę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hot Dogi, Grillowane
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.