Etoufee Crawfish
Crawfish Etoufee jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 8G białka, oraz 25 g tłuszczu. 13 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka papryki, pomidorów w puszkach, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Chleb kukurydziany z serem Jalapeno z rakiem etouffee, Hot Crawfish Dip, oraz Crawfish Po Boy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu roztopić masło lub margarynę na średnim ogniu..
Dodaj seler, papryka, i cebula; saute przez około 10 protokół, lub aż warzywa będą miękkie.
Wymieszaj skondensowane zupy i pomidory z puszki. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut. Mieszanka będzie wyglądać na bardzo grubą i zsiadłą na początku, ale stanie się gładka z gotowaniem. Nie dodawać wody.
Dodać raki; gotować przez około pięć minut więcej.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Muscadet, Pinot Grigio, Riesling, Wino Musujące
Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet są doskonałym wyborem dla Raków. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.