Estragonowy placek ziemniaczany z fasolką

Estragonowy placek ziemniaczany z fasolką
Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,84 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 123g tłuszczu, oraz w sumie 1467 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka klarowanego masła, cebuli, fasolki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka ziemniaczana z fasolką i szynką, Sałatka ziemniaczana Pesto z pomidorami i fasolką, oraz Sałatka Haricots Verts.

Instrukcje

1
Ziemniaki obieramy i kroimy na 1/8 cala, najlepiej na mandolinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
2
Rozgrzać olej z pestek winogron na dużej patelni i ugotować cebulę, która zaczyna się przeświecać i mieszać z czosnkiem. Następnie dodać pokrojone ziemniaki i wymieszać, aby pokryć mieszaniną oleju i cebuli, i pozostawić do gotowania przez kilka minut. Zmniejszyć ogień i wymieszać w śmietanie. Przykryć i niech gotować powoli na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Obficie doprawić solą i pieprzem i wymieszać ze świeżym posiekanym estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Zdjąć z ognia i odstawić do odpoczynku i ostygnięcia.
4
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. pył powierzchni roboczej z mąką i rozwałkować 2 arkusze ciasta francuskiego i pokroić na średnicę metalowej płyty ciasto. Uformuj 1 arkusz ciasta do naczynia i dodaj ziemniaki. Napełnij ciasto schłodzoną mieszaniną ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Umieść drugi arkusz ciasta francuskiego na wierzchu naczynia ciasto, a krawędzie uszczelnić i flet.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
6
Umyj wierzch myciem jajecznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
7
Umieść naczynie na blasze do pieczenia na blasze piekarnika i piec, aż skorupa będzie złoty kolor, o 25 protokół. Pozostawić ciasto do Ustawienia na około 10 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Podczas gdy ciasto się przygotowuje, paruj haricots verts.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
9
Rozgrzać klarowane masło na patelni i podsmażyć czosnek. Krótko podsmażyć fasolkę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Haricots VertsHaricots Verts
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Pokrój ciasto na kliny lub kwadraty, przenieś do talerza do serwowania i ułóż kilka wierzchołków fasoli w małym bukiecie na zaostrzonym końcu klina lub kwadratu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn