Estragonowy placek ziemniaczany z fasolką
Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,84 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 123g tłuszczu, oraz w sumie 1467 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka klarowanego masła, cebuli, fasolki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka ziemniaczana z fasolką i szynką, Sałatka ziemniaczana Pesto z pomidorami i fasolką, oraz Sałatka Haricots Verts.
Instrukcje
Ziemniaki obieramy i kroimy na 1/8 cala, najlepiej na mandolinie.
Rozgrzać olej z pestek winogron na dużej patelni i ugotować cebulę, która zaczyna się przeświecać i mieszać z czosnkiem. Następnie dodać pokrojone ziemniaki i wymieszać, aby pokryć mieszaniną oleju i cebuli, i pozostawić do gotowania przez kilka minut. Zmniejszyć ogień i wymieszać w śmietanie. Przykryć i niech gotować powoli na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Obficie doprawić solą i pieprzem i wymieszać ze świeżym posiekanym estragonem.
Zdjąć z ognia i odstawić do odpoczynku i ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. pył powierzchni roboczej z mąką i rozwałkować 2 arkusze ciasta francuskiego i pokroić na średnicę metalowej płyty ciasto. Uformuj 1 arkusz ciasta do naczynia i dodaj ziemniaki. Napełnij ciasto schłodzoną mieszaniną ziemniaków.
Umieść drugi arkusz ciasta francuskiego na wierzchu naczynia ciasto, a krawędzie uszczelnić i flet.
Umyj wierzch myciem jajecznym.
Umieść naczynie na blasze do pieczenia na blasze piekarnika i piec, aż skorupa będzie złoty kolor, o 25 protokół. Pozostawić ciasto do Ustawienia na około 10 minut przed krojeniem.
Podczas gdy ciasto się przygotowuje, paruj haricots verts.
Rozgrzać klarowane masło na patelni i podsmażyć czosnek. Krótko podsmażyć fasolkę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem i zdjąć z ognia.
Pokrój ciasto na kliny lub kwadraty, przenieś do talerza do serwowania i ułóż kilka wierzchołków fasoli w małym bukiecie na zaostrzonym końcu klina lub kwadratu.