Estragonowy placek ziemniaczany z fasolką

Estragonowy placek ziemniaczany z fasolką
Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,84 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 123g tłuszczu, oraz w sumie 1467 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka klarowanego masła, cebuli, fasolki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka ziemniaczana z fasolką i szynką, Sałatka ziemniaczana Pesto z pomidorami i fasolką, oraz Sałatka Haricots Verts.

Instrukcje

1
Ziemniaki obieramy i kroimy na 1/8 cala, najlepiej na mandolinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
2
Rozgrzać olej z pestek winogron na dużej patelni i ugotować cebulę, która zaczyna się przeświecać i mieszać z czosnkiem. Następnie dodać pokrojone ziemniaki i wymieszać, aby pokryć mieszaniną oleju i cebuli, i pozostawić do gotowania przez kilka minut. Zmniejszyć ogień i wymieszać w śmietanie. Przykryć i niech gotować powoli na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Obficie doprawić solą i pieprzem i wymieszać ze świeżym posiekanym estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cienki-Cienki-
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Zdjąć z ognia i odstawić do odpoczynku i ostygnięcia.
4
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. pył powierzchni roboczej z mąką i rozwałkować 2 arkusze ciasta francuskiego i pokroić na średnicę metalowej płyty ciasto. Uformuj 1 arkusz ciasta do naczynia i dodaj ziemniaki. Napełnij ciasto schłodzoną mieszaniną ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Muenster, Przekrojony Na PółSer Muenster, Przekrojony Na Pół
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Umieść drugi arkusz ciasta francuskiego na wierzchu naczynia ciasto, a krawędzie uszczelnić i flet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Muenster, Przekrojony Na PółSer Muenster, Przekrojony Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
6
Umyj wierzch myciem jajecznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
7
Umieść naczynie na blasze do pieczenia na blasze piekarnika i piec, aż skorupa będzie złoty kolor, o 25 protokół. Pozostawić ciasto do Ustawienia na około 10 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Podczas gdy ciasto się przygotowuje, paruj haricots verts.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
9
Rozgrzać klarowane masło na patelni i podsmażyć czosnek. Krótko podsmażyć fasolkę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Haricots VertsHaricots Verts
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Pokrój ciasto na kliny lub kwadraty, przenieś do talerza do serwowania i ułóż kilka wierzchołków fasoli w małym bukiecie na zaostrzonym końcu klina lub kwadratu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn