Essentials: Faszerowane Jajka
Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przystawek? Essentials: faszerowane jajka może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 12. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 77 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz opcjonalne: szczypiorek, oliwę z oliwek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Essentials: Hamburgery, Essentials: Hummus, oraz Podstawowe: Tacos Rybne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij średni garnek wodą i zagotuj.
Dodaj jajka i gotuj na wolnym ogniu przez 9 minut.
Odcedzić jajka i schłodzić w lodowatej wodzie do ostygnięcia. Jeśli chcesz pokolorować jajka, to chyba czas na to.
Jajka obrać, pokroić na pół wzdłuż, a żółtka zgnieść do miski. Białka ułożyć na półmisku, pokroić w bok i posypać solą i pieprzem.
Użyj widelca, aby rozgnieść jajka z majonezem, musztardą, solą i pieprzem do smaku. Jeśli mieszanina jest bardzo gęsta, dodaj zimną wodę 1 łyżeczkę na raz, aż konsystencja będzie odpowiednia. Smak do przypraw; napełnij białka mieszanką żółtkową. Jeśli nie porcja w ciągu godziny, przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do jedzenia.
Możesz po prostu posypać jajka posiekanym szczypiorkiem i / lub natką pietruszki lub odkurzyć je papryką. Dla dodatkowego smaku, można rozgnieść do mieszaniny żółtka posiekane zioła, papryka, trochę pounded czosnku, lub posiekane kapary. Moje ulubione połączenie to odrobina czosnku zmieszana z żółtkiem z mielonym szczypiorkiem posypanym na wierzchu.
- sprawia, że około 1 szklanka-
Adaptacja sztuki prostego jedzenia
Włożyć żółtko do miski z sokiem z cytryny lub octem i szczyptą soli.
Ubij dobrze, aż sól się rozpuści i żółtko nieco zgęstnieje. Powoli zanurz oliwę z oliwek w mieszaninie żółtka jaja, stale ubijając. Gdy żółtko wchłania olej, sos zagęszcza się, rozjaśnia kolor i staje się nieprzezroczysty. Gdy tak się stanie, możesz zacząć dodawać olej trochę szybciej, w cienkim, ale stałym strumieniu, cały czas ubijając. Skosztuj i ubijaj kolejną szczyptę octu lub soku z cytryny, jeśli wymaga rozjaśnienia.