Przepis Esquites (meksykańska Sałatka kukurydziana) jest gotowy w około 20 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 4. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 266 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis z szafy gotowanie ma 90184 fanów. Mieszanka soku z limonki, majonezu, kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Esquites (Meksykańska Uliczna Sałatka Kukurydziana), Lekka Meksykańska Sałatka Kukurydziana (Esquites), oraz Esquites (Meksykańska Sałatka Kukurydziana) Tost Z Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Roztopić masło na ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać kukurydzę, wrzucić i niech siedzieć gotowanie aż zwęglone, wymieszać i niech char ponownie, o 6-10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
3
Dodaj jalapeno, saute na minutę i usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
4
Wszystko wymieszać i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.