Espresso Nightcap z bitą śmietaną waniliową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj Espresso Nightcap z bitą śmietaną waniliową. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 453 kalorie. Ten przepis służy 4. Mieszanka likieru amaretto, ekstraktu z wanilii, ciężkiej śmietany i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną, Espresso Granita z bitą śmietaną, oraz Ciasto Mocha z bitą śmietaną Espresso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średnim rondlu połącz mleko, śmietanę, espresso i likier amaretto.
Umieścić na małym ogniu, stale mieszając, aż do gorąca, ale nie wrzenia, o 3 do 5 minut.
W przypadku kremu waniliowego: w dużej misce do miksowania ubić śmietanę do zgęstnienia
Dodać cukier puder i wanilię. Kontynuuj ubijanie, aż krem uzyska miękkie szczyty.
Filiżankę Espresso nalej do 4 filiżanek. Polać bitą śmietaną waniliową i podawać natychmiast.