Espresso-Czekolada Semifreddo

Espresso-Czekolada Semifreddo
Espresso-Chocolate Semifreddo może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 560 kalorii. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Mieszanka ciężkiej śmietany, mocno espresso, syrop kukurydziany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Czekoladowe Espresso Semifreddo, Czekoladowe Espresso Semifreddo, oraz Espresso Semifreddo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu połącz 1 szklankę cukru z 3/4 szklanki wody i 1/4 filiżanki espresso. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu i wymieszać, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Niech syrop espresso ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
3
W małym rondlu gotuj pozostałą filiżankę espresso na dużym ogniu, aż zmniejszysz ją do 1/4 filiżanki, o 8 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Wlać do średniej miski żaroodpornej. Rondel opłukać i osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
W tym samym rondlu, ogrzać mleko z ziaren wanilii i nasion na umiarkowanym ogniu, aż pęcherzyki tworzą się wokół krawędzi, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Wyjąć z ognia i wymieszać mieszaninę żelatyny aż do stopienia. Odrzuć fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
7
Do zredukowanego espresso dodaj gorące mleko i ubijaj czekoladę, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
W misce stojącego miksera ubijaj jajka z dużą prędkością, aż będą jasnożółte i spienione. W małym rondlu przynieś syrop kukurydziany, pozostałą 1/2 szklanki cukru i 2 łyżki wody na wolnym ogniu. Gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż syrop zarejestruje się do 235 na termometrze cukierków, o 5 protokół. Mikserem ze średnią prędkością stopniowo ubijaj gorący syrop do jajek. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina będzie bardzo blada i potroi się w objętości, około 4 minut. Złożyć mieszankę espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
W misce ubijamy śmietanę aż do uzyskania sztywnych szczytów. Złóż do mieszanki musu, aż nie pozostaną smugi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Łyżka około jednej czwartej musu do espresso do 9-calowej miski sprężynowej. Zanurz 6 lady fingers w syropie do espresso, aż się przesiąknie. Układaj palce lady nad musem w rzędach. Powtórz proces jeszcze dwa razy musem i pozostałymi palcami lady, a następnie wierzch pozostałym musem. Przykryć folią i zamrozić na co najmniej 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
11
Przed podaniem rozgrzej cienki ostry nóż pod gorącą wodą. Uruchom nóż wokół krawędzi semifreddo i usuń pierścień. Przesiej kakao na wierzch semifreddo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
12
Półfreddo pokroić w kliny i podawać, przyozdobione malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn