Espresso-Czekolada Semifreddo

Espresso-Czekolada Semifreddo
Espresso-Chocolate Semifreddo może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 560 kalorii. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Mieszanka ciężkiej śmietany, mocno espresso, syrop kukurydziany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Czekoladowe Espresso Semifreddo, Czekoladowe Espresso Semifreddo, oraz Espresso Semifreddo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu połącz 1 szklankę cukru z 3/4 szklanki wody i 1/4 filiżanki espresso. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu i wymieszać, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Niech syrop espresso ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
3
W małym rondlu gotuj pozostałą filiżankę espresso na dużym ogniu, aż zmniejszysz ją do 1/4 filiżanki, o 8 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Wlać do średniej miski żaroodpornej. Rondel opłukać i osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
W tym samym rondlu, ogrzać mleko z ziaren wanilii i nasion na umiarkowanym ogniu, aż pęcherzyki tworzą się wokół krawędzi, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Wyjąć z ognia i wymieszać mieszaninę żelatyny aż do stopienia. Odrzuć fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
7
Do zredukowanego espresso dodaj gorące mleko i ubijaj czekoladę, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
8
W misce stojącego miksera ubijaj jajka z dużą prędkością, aż będą jasnożółte i spienione. W małym rondlu przynieś syrop kukurydziany, pozostałą 1/2 szklanki cukru i 2 łyżki wody na wolnym ogniu. Gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż syrop zarejestruje się do 235 na termometrze cukierków, o 5 protokół. Mikserem ze średnią prędkością stopniowo ubijaj gorący syrop do jajek. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina będzie bardzo blada i potroi się w objętości, około 4 minut. Złożyć mieszankę espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
W misce ubijamy śmietanę aż do uzyskania sztywnych szczytów. Złóż do mieszanki musu, aż nie pozostaną smugi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Łyżka około jednej czwartej musu do espresso do 9-calowej miski sprężynowej. Zanurz 6 lady fingers w syropie do espresso, aż się przesiąknie. Układaj palce lady nad musem w rzędach. Powtórz proces jeszcze dwa razy musem i pozostałymi palcami lady, a następnie wierzch pozostałym musem. Przykryć folią i zamrozić na co najmniej 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy SzczypiorekPieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
11
Przed podaniem rozgrzej cienki ostry nóż pod gorącą wodą. Uruchom nóż wokół krawędzi semifreddo i usuń pierścień. Przesiej kakao na wierzch semifreddo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
12
Półfreddo pokroić w kliny i podawać, przyozdobione malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn