Esponjado de Maracuya lub marakuja
Need a przystawka bezglutenowa? Esponjado de Maracuyan lub marakuja może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 338 kalorii. Ten przepis z moich kolumbijskich przepisów ma 43 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka skondensowanego mleka, wody, ciężkiej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Paletas de Maracuyá (kremowe Popsycles z marakuji), Salmón con Salsa de Maracuyá (łosoś z sosem z marakui), oraz Esponjado Limón (Esponjado de Limón).
Instrukcje
W małym garnku dodaj wodę i żelatynę. Na średnim ogniu niech gotować przez około 2 minut lub aż żelatyna rozpuszcza.
Przecier z marakui i mleko skondensowane umieścić w blenderze i miksować przez około 2 minuty.
Dodaj rozpuszczoną żelatynę do blendera i zmiksuj na jeszcze 1 minute.In średnią miskę, za pomocą miksera elektrycznego ubić śmietanę przez około 3 minuty. Złóż bitą śmietanę do mieszanki marakui.Za pomocą miksera ubić białka i cukier w czystej misce, aż sztywny.
Dodaj połowę białek do mieszaniny, delikatnie składając, aby je włączyć. Nie przepracuj mieszanki.
Dodać resztę białek i złożyć mieszanki razem.Łyżka mieszaniny do indywidualnych szklanek lub misek do serwowania i przechowywać w lodówce przez około 5 godzin lub na noc.
Podawać z bitą śmietaną lub posiekanymi krakersami graham na wierzchu.