Espetadas (Portugalskie Szaszłyki Wołowe)
Espetadas (portugalskie szaszłyki wołowe) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 31g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bambusowych szaszłyków, pieprz, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest dobre. Spróbuj Beef Shish Kabobs, Wołowina Squash Shish Kabobs, oraz Lamb Shish Kabobs dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem czerwone wino, czosnek, liście laurowe, sól i czarny pieprz razem w dużej szklanej lub ceramicznej misce.
Dodać kostki polędwicy, i wrzucić do równomiernie płaszcz. Przykryj miskę folią i marynuj w lodówce przez 8 godzin lub na noc.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Wyjąć polędwicę z marynaty; wytrząsnąć nadmiar płynu. Wyrzucić pozostałą marynatę. Na przygotowane szaszłyki polać wołowinę.
Gotować na rozgrzanym grillu, aż kostki wołowiny zaczną się jędrne i są czerwonawo-różowe i soczyste w środku, 2 do 4 minut na stronę dla średnio rzadkich.