Esencja pomidorów to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 219 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.62 za porcję. 55 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka goździka czosnku, estragon, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 100%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Esencja Pomidorów, Esencja emerila, oraz Esencja emerila.
Instrukcje
1
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki razem z 1 łyżką soli morskiej, przykryć folią spożywczą i marynować przez 6 godzin. Następnie, w robocie kuchennym, pulsuj mieszankę pomidorową partiami, aż zgrubnie posiekana nie posiekaj ich na papkę.
Umieść trzy warstwy tkaniny muślinowej lub nowej ściereczki kuchennej na dużej misce i wlej mieszankę do ściereczki. Związać sznurkiem i powiesić w zimnym miejscu przez co najmniej 15 minut nad miską, aby zebrać esencję pomidorową. Odstawić miąższ. Smak i popraw przyprawę, jeśli to konieczne, a następnie schłodzić w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Aby służyć, łyżka ćwierć pokrojonego w kostkę pomidora do środka czterech misek. Ostrożnie wlać schłodzoną esencję pomidorową wokół wież pomidorowych i udekorować bazylią i niewielką skropieniem oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina