Escarole z cytrynową bułką tartą
Escarole z cytrynową bułką tartą może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.87 za porcję. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 8G białka, oraz 23G tłuszczu. Mieszanka kilku ruszt gałka muszkatołowa, masło, kurczak bulion, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 83%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Escarole z czosnkiem i bułką tartą, Zapiekane szparagi z cytrynowym parmezanem bułka tarta, oraz Pieczona ryba z migdałami, cytryną i bułką tartą.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek i masło na patelni na średnim ogniu, gdy masło topi się dodać bułkę tartą, cebulę i skórkę z cytryny. Tosty bułkę tartą na złoty kolor, przenieść do miski i powrót patelni do ciepła.
Dodaj pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek do patelni, a następnie dodaj escarole. Escarole obrócić w oleju, aby więdły, a następnie doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Dodać bulion i miód i dusić na małym ogniu 2 do 3 protokół do łagodny zieleni trochę. Wycisnąć sok z 1/2 cytryny na zieleni, top z mieszaniny okruchów chleba i służyć.