Escarole z boczkiem, daktylami i ciepłym winegretem orzechowym
Escarole z boczkiem, daktylami i ciepłym orzechowym winegretem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, sól morską, kawałki orzecha włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ciepła sałatka z jarmużu z boczkiem, daktylami, migdałami, chrupiącą szalotką i parmezanem-Iowa Girl Eats, Ciepły Bekon-Pieczarkowy Vinaigrette, oraz Escarole Ze Smażonym Czosnkiem, Daktylami I Serem.
Instrukcje
Połącz escarole, daktyle i orzechy włoskie w dużej misce. Boczek gotować na średniej patelni na średnim ogniu, aż brązowy i chrupiące. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Dodaj boczek do miski z sałatką.
Wyrzucić kapiele z patelni; dodać olej z orzechów włoskich.
Dodaj szalotka; smażyć do miękkości, o 3 protokół.
Usuń patelnię z ognia; dodać ocet i trzepaczką do mieszania. Doprawić winegret solą morską i czarnym pieprzem. Stopniowo dodawać ciepły sos do sałatki, podrzucając do płaszcza. Podziel między talerze.