Escarole Quesadillas
Escarole Quesadillas to Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.41 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 722 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka fasoli, escarole, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pizzan Escarole (Ciasto Escarole-Włoskie), BBQ Ham, Bacon and ananas Quesadillas (aka BBQ Hawaiian Pizza Quesadillas), oraz Quesadillas de Pollo (Chicken Quesadillas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć wszystkie escarole i łza 1 funt na kawałki wielkości kęsa.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca. Czosnek wymieszać, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Gotować, mieszając, aż czosnek będzie złoty, o 2 protokół. Wymieszać w rozdarty escarole, garść na raz, i gotować, obracając szczypcami i dodając więcej escarole jak zielenina więdną. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje, około 5 minut. Wymieszać z ostrym sosem.
Umieść 4 tortille na powierzchni roboczej.
Rozłóż 1/2 szklanki sera równomiernie na każdej tortilli, następnie podziel escarole między tortille, równomiernie rozłożone.
Eskarole posypać 1/2 szklanki więcej sera na tortilla, rozłożenie równomiernie. Na wierzchu pozostałe tortille.
Podgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu.
Miejsce 1 quesadilla na patelni i przykryć. Gotować, aż dno będzie złote, 2 do 3 protokół. Flip tortilla i gotować, aż druga strona jest złoty, 2 do 3 protokół więcej.
Przenieść quesadillę na powierzchnię roboczą i gotować Pozostałe quesadillas w ten sam sposób.
Resztę eskaroli pokroić na cienkie strzępy.
Dodać fasolę, pomidory, sok z limonki, kminek, pozostałą 1 łyżkę oleju i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Quesadillas pokroić w kliny i podawać z sałatką z fasoli i escarole oraz salsą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.