Escarole Calzone: Calzone di Ricotta e Escarola

Escarole Calzone: Calzone di Ricotta e Escarola
Escarole Calzone: Calzone di Ricottan e Escarola może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.52 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 967 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką bardzo kapary, ricottę, anchois i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Spróbuj Escarole Calzone: Calzone di Ricottan e Escarola, Szpinak i Ricotta Calzone, oraz Calzone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić ciasto: umieść wino, wodę i drożdże w dużej misce i mieszaj, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać miód, sól i oliwę z oliwek i dokładnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MiódMiód
SólSól
3
Dodać 1 szklankę mąki i wymieszać drewnianą łyżką, aż stanie się luźne ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
4
Dodaj jeszcze 2 szklanki mąki i mieszaj łyżką przez kolejne 2 do 3 minut, aby włączyć jak najwięcej mąki, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Ciasto wyłożyć rękoma i wyłożyć na obsypaną mąką deskę lub marmurową powierzchnię. Zagniataj przez około 6 do 8 minut, aż do wyrobienia twardego, gładkiego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Umieść go w czystej, lekko naoliwionej misce i przykryj ręcznikiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Niech wzrośnie w najcieplejszej części kuchni przez 45 minut.
8
Ciasto pokroić na 4 równe kawałki i zagnieść na okrągłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
9
Pozwól odpocząć 15 minut.
10
Do nadzienia: doprowadzić 3 ćwiartki wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
11
Usuń liście z głowy escarole i spłucz cały piasek i brud. Wrzuć liście do wrzącej wody i gotuj do miękkości, około 8 do 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
EscaroleEscarole
WodaWoda
12
Wyjąć, osuszyć i pozostawić do ostygnięcia. Ułóż liście, pokrój je na grube wstążki o grubości 1 cala i odstaw na bok. W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodać czosnek i gotować 2 do 3 protokół, aż światło złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
14
Dodaj kapary, anchois, oliwki, porzeczki, i orzeszki piniowe i gotować 2 do 3 protokół, aż czosnek jest ciemno złoty brąz.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
PorzeczkiPorzeczki
KaparyKapary
CzosnekCzosnek
OliwkiOliwki
15
Dodaj escarole i mieszać, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
EscaroleEscarole
16
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Delikatnie wymieszać z ricottą i doprawić solą i czarnym pieprzem. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ser RicottaSer Ricotta
17
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F i umieść czysty kamień do pizzy w piekarniku, aby podgrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
18
Czystą powierzchnię roboczą lekko odkurzyć mąką. Weź pierwszą z 4 rund ciasta i spłaszczyć go palcami i dłońmi, aż będzie około 1/8 do 1/4-cala grubości i owalnym kształcie, i około 10-cale w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
19
Umieścić jedną 1/4 mieszaniny escarole w górnej części środka walcowanego ciasta. Złóż ciasto, aby uformować półksiężyc, a następnie uszczelnij krawędzie. Powtórz ten proces z pozostałymi 3 kawałkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
EscaroleEscarole
CiastoCiasto
20
Umieść każdy kawałek na kamieniu w piekarniku i gotować 15 do 18 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
21
Wyjąć z piekarnika i podawać. To danie jest często podawane w temperaturze pokojowej, ale można je jeść świeże z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn