Ensenada Homar Thermidor

Ensenada Homar Thermidor
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Ensenada Lobster Thermidor. Jedna porcja tego dania zawiera około 41g białka, 33g tłuszczu i w sumie 683 kalorii. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 4,85 USD za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś świeżo popękany pieprz, estragon, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 71%. Homar Thermidor, Homar Thermidor, oraz Homar Thermidor są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zagotuj duży garnek z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj sól, cebulę, liść laurowy, ziarna pieprzu, cytrynę i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Gotuj na wolnym ogniu do zaparzenia wody przez około 5 minut, a następnie dodaj homara i gotuj przez 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Wyjmij homara z wody i umieść w misce z lodowatą wodą. Po ostygnięciu zdejmij nogi i odłóż na bok. Zaczynając od środka każdego homara, przeciąć na pół wzdłuż grzbietu i oczyścić tomalley, dodając do miski z nogami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Usuń mięso z ogona i pazurów i grubo posiekaj. Zachowaj nogi, muszle pazurów i tomalley w innym celu, takim jak zapas. Opłucz muszle do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Na średniej patelni do smażenia dodaj masło, olej i chorizo i gotuj przez 5 do 6 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj czerwoną paprykę i czosnek i smaż, aż czosnek się ugotuje, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
9
Dodaj mąkę i gotuj, aż zasmażka będzie koloru blond, jeszcze 3 do 4 minut. Powoli wmieszaj mleko i gotuj, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
10
Dodaj białe wino, estragon, Dijon, pieprz, sok z cytryny i 1/4 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
11
Zdjąć z ognia.
12
Połącz mięso homara i sos i napełnij oczyszczoną skorupkę homara mieszanką. Na wierzch z panko i pozostałym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
13
Ułóż na blasze do pieczenia i gotuj, aż wierzch się zrumieni, 8 do 12 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór na homara. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów z pewnością również trafi w sedno. Domaine Louis Michel et Fils Chablis Butteaux Premier Cru Vieilles Vignes z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Domaine Louis Michel et Fils Chablis Butteaux Premier Cru Vieilles Vignes
Domaine Louis Michel et Fils Chablis Butteaux Premier Cru Vieilles Vignes
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia31
Magazyn