Endywia duszona z szynką i Gruyère
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj duszonego Endywiu z szynką i Gruyère. Ten przepis służy 4. Na $4.94 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 467 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 58 powiedziało, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ser gruyère, mleko, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekanka Endive z szynką i serem Gruyere, Bekon, Gruyere i Endive Quiche (niskowęglowodanowe i bezglutenowe), oraz Endywia Duszona dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby ugotować endywię, połącz masło, cukier, sól i 10 1/2 szklanki wody w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać stałą gotować.
Dodać endywia, przykryć, i gotować, aż bardzo miękkie, o 45 protokół. Nóż powinien być w stanie przebić się bez oporu. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść endywię Na Ręczniki papierowe. Rezerwa 1 1/4 szklanki płynu do gotowania. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, wyciśnij jak najwięcej płynu z endywii.
Każdy endywia owinąć plastrami szynki. Ułóż endywię w płytkim naczyniu do pieczenia, które trzyma je ciasno; nie chcesz żadnej przestrzeni między endywią.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Aby beszamel, roztopić masło w średnim rondlu na średnim ogniu do złotego koloru.
Dodaj mąkę i gotuj, stale ubijając, aż mieszanina pachnie orzechowo, około 2 minut. Kontynuuj ubijanie i dodaj mleko, a następnie zarezerwowany płyn do gotowania endywii w powolnym, stałym strumieniu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia podczas ubijania. Kontynuuj ubijanie, aż zgęstnieje, około 5 minut.
Ubić gałkę muszkatołową i pieprz.
Wlać beszamel na endywii i rozprowadzić, aby pokryć je równomiernie.
Ser posypać równomiernie wierzchem. Ustaw naczynie na blasze do pieczenia i piec do bąbelków i złoty kolor na wierzchu, o 15 protokół. Jeśli chcesz góry bardziej rumiane i chrupiące, dusić na minutę lub dwie po upieczeniu.