Endywia duszona z ginem i sokiem pomarańczowym
Endywia duszona z ginem i sokiem pomarańczowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 114 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 15. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać miód, szalotki, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Endywia duszona z ginem i sokiem pomarańczowym, Kaczka wietnamska duszona w soku pomarańczowym, oraz Fasolka szparagowa i rzodkiewka duszone w soku pomarańczowym.
Instrukcje
W każdej z 2 dużych patelni podgrzej 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Dodaj połówki endywii, ściąć boki w dół, i gotować na umiarkowanym ogniu, aż bogato rumiane, o 5 protokół. Powoli wlać 1/4 szklanki ginu do każdej patelni i gotować, aż zostanie zmniejszona o połowę. Włączyć endywii nad, doprawić solą i świeżo zmielony czarny pieprz i dodać 1/2 szklanki soku pomarańczowego do każdej patelni. Przykryć i gotować na małym ogniu, obracając raz, aż endywia będą miękkie, o 15 protokół.
Duszone cykorie przełożyć na ciepły talerz, pokroić boki w górę.
Wlać płyn z jednej patelni do drugiej.
Dodać masło i miód i gotować na dużym ogniu, aż syropy, o 4 protokół. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Polać endywią sosem i udekorować pokrojonymi szalotkami i prażonymi pestkami dyni.
Endywii skropić octem balsamicznym i podawać.