Endywia duszona w Crème Fraiche
Endywia duszona w Crème Fraiche to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz creme fraiche, endive, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Łosoś Wędzony Na Endywii Belgijskiej Z Creme Fraiche I Szczypiorkiem, Łosoś duszony w piecu w cytrynowo-estragonowym Crème Fraîche, oraz Duszony kurczak z białymi szparagami i smażonym Morelem z Crème Fraîche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść regał w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 149°.
Na dużej patelni na średnim ogniu, roztopić masło i cukier.
Dodaj liście endywii i sok z cytryny i gotuj, aż prawie cała ciecz na patelni wyparuje, upewniając się, że liście nie zabarwią się, 3 do 4 minut.
Wlać białe wino i nadal gotować, aż liście endywii są równomiernie pokryte zmniejszonym płynem patelni, o 2 minuty więcej. Doprawić do smaku solą i pieprzem i ostudzić do temperatury pokojowej.
Podzielić liście endywii na 3 równe porcje. Szynkę i ser podzielić na 3 równe porcje. Włożyć 1 porcję liści endywii w równą warstwę na dno małego żeliwnego garnka, pieca holenderskiego lub zapiekanki, a następnie 1 porcję szynki.
1/3 crme frache posmarować warstwą szynki, doprawić solą, pieprzem i maczugą, a na wierzch położyć 1 porcję sera. Powtórz warstwę jeszcze dwa razy.
Przykryć masłem pergamin okrągły i przenieść do piekarnika. Dusić przez 1 godzinę.
Usuń pergamin i dusić na 15 protokół, lub aż ser jest złoty brąz i bulgotanie.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;