Enchilady wołowe z pikantnym czerwonym sosem

Enchilady wołowe z pikantnym czerwonym sosem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj enchilady wołowe z pikantnym czerwonym sosem. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,52 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 20g białka, 22g tłuszczu i w sumie 372 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i podnieś zmielony kminek, cebulę, salsę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 124 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Enchilady wołowe z pikantnym czerwonym sosem, Enchilady z wołowiną i serem z domowym czerwonym sosem, oraz Czerwone enchilady z wołowiną.

Instrukcje

1
Aby zrobić pikantny czerwony sos, rozgrzej oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu, gotuj i mieszaj 1/2 szklanki cebuli, aż cebula zmięknie, 3 do 4 minut. Dodaj 4 łyżeczki czosnku, gotuj i mieszaj, aż będzie pachnący, kolejne 3 do 5 minut, uważnie obserwując, aby uniknąć przypalenia czosnku. Dodaj oregano, 3 1/2 łyżeczki chili w proszku, bazylię, sól i czarny pieprz, 1 łyżeczkę kminku, suszoną kolendrę, salsę, sos pomidorowy, koncentrat pomidorowy i bulion z kurczaka, aż sos się gładko połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Suszona KolendraSuszona Kolendra
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Chili W ProszkuChili W Proszku
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SOSSOS
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
KminekKminek
CebulaCebula
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Doprowadź sos do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut, często mieszając, aż smaki się połączą, a sos lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
3
Podczas gdy ostry czerwony sos się gotuje, gotuj i mieszaj mieloną wołowinę na dużej patelni na średnim ogniu, aż mięso równomiernie się zrumieni. Rozbij mięso na kruszonki podczas gotowania i spuść nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
Sos CzerwonySos Czerwony
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wymieszaj 3/4 szklanki cebuli, 1 łyżkę czosnku, 1/2 łyżeczki chili w proszku i 1/2 łyżeczki kminku z mięsem i gotuj i mieszaj, aż cebula zmięknie, a mieszanka mięsna będzie pachnąca przyprawami, jeszcze 5 do 10 minut. Dodaj sos enchilada i bulion wołowy; gotować jeszcze przez 5 minut. Dodaj 1/2 szklanki mieszanki meksykańskiego sera i pozwól serowi stopić się w sosie mięsnym. Zmniejsz ogień do małego i gotuj sos mięsny jeszcze przez 30 minut, aby zgęstniał.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
SerSer
Chili W ProszkuChili W Proszku
Bulion WołowyBulion Wołowy
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
PrzyprawyPrzyprawy
KminekKminek
SOSSOS
MięsoMięso
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Spryskaj obie strony każdej tortilli sprayem do gotowania, ułóż tortille kawałkiem folii aluminiowej między każdą tortillą i zawiń stos folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Włóż tortille do nagrzanego piekarnika do ogrzania, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Rozłóż około 1/2 szklanki pikantnego czerwonego sosu na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia. Napełnij każdą tortillę sosem mięsnym, rezerwując około 1/2 szklanki sosu mięsnego; zroluj tortille w enchilady i ułóż w naczyniu do pieczenia, szwami do dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
MięsoMięso
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Pozostałym pikantnym czerwonym sosem polej enchilady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CzerwonySos Czerwony
10
Posyp zarezerwowaną 1/2 szklanki mieszanki mięsnej i posyp pozostałymi 2 szklankami mieszanki meksykańskiego sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser MeksykańskiSer Meksykański
MięsoMięso
11
Piecz, aż polewa serowa będzie złotobrązowa, a sos będzie musujący, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjmij z piekarnika i posyp kolendrą do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 duża słodka cebula, grubo posiekana1 duża słodka cebula, grubo posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukinia pokrojona w kostkę 2,5 cmcukinia pokrojona w kostkę 2,5 cm1Batoniki toffi Heath1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoGorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszona kolendrasuszona kolendra86-caloweTortille z mąki (6 cali) Tortille z mąki (6 cali)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra12 łyżeczki czosnku w proszkusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony0Batoniki toffi Heath2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniona mieszanka serów po meksykańskurozdrobniona mieszanka serów po meksykańsku12 łyżeczki czosnku w proszku1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oreganosuszone oregano1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprzygotowany czerwony sos enchiladaprzygotowany czerwony sos enchilada1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSalsa przygotowanaSalsa przygotowana0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Enchilada działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Bodegan Aniello 006 Pinot Noir z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Bodega Aniello 006 Pinot Noir
Bodega Aniello 006 Pinot Noir
Atrakcyjny blady rubinowy kolor. Z pięknymi aromatami czerwonych owoców, takich jak żurawina i truskawka, wraz z nutami róż i ziemistych minerałów. Okrągłe taniny i zwiększona mineralność, o pięknej strukturze i wykończeniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn