Enchiladas z wołowiny i Czarnej Fasoli

Enchiladas z wołowiny i Czarnej Fasoli
Przepis wołowina i czarna fasola Enchiladas może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w okolicy 1 godzina i 30 minut. Na 2,18 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 434 kalorie, 23G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka ancho chiles, zielona cebula, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fiesta Beef & Black Bean Enchiladas, Enchiladas Black Bean, oraz Enchiladas Black Bean.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować sos, umieść ancho chiles w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj 3 szklanki bulionu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Wymieszać w 1 torn tortilla; gotować na wolnym ogniu 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
BulionBulion
4
Wlać mieszaninę chile do blendera; odstawić 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodaj kolendrę, 2 łyżeczki czosnku i 2 grubo posiekaną zieloną cebulę do blendera; proces aż będzie gładki. Powrót mieszaniny do patelni; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 2 filiżanek (około 7 minut), mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
PatelniaPatelnia
6
SOS wyjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
7
Aby przygotować enchiladas, podgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać wołowinę; smażyć 5 minut lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
9
Wyjąć wołowinę z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; osuszyć na papierowych ręcznikach. Wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi. Przywrócić patelnię do średniego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
10
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj cebulę; gotować 8 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
12
Dodać czosnek i kolejne 3 składniki (przez sól); gotować 2 minuty, ciągle mieszając. Wymieszać z koncentratem pomidorowym; gotować 1 minutę, często mieszając. Wymieszać w odsączonej wołowiny, fasola, i 1/2 bulionu szklanki; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować 1 minutę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
CzosnekCzosnek
FasolaFasola
BulionBulion
WołowinaWołowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Zdjąć z ognia; wymieszać z sokiem z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
14
Umieść 4 szklanki wody w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do duszenia. Pracując z 1 tortillą na raz, zanurz tortille w gotującej się wodzie po 2 do 3 sekund każda lub aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
WodaWoda
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Umieść jedną tortillę na płaskiej powierzchni roboczej; łyżka 3 łyżki mieszanki wołowiny na 1 końcu każdej tortilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
WołowinaWołowina
16
Roll enchiladas up jelly-roll style. Powtórz procedurę z pozostałymi tortillami i mieszaniną wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
GalaretkaGalaretka
WołowinaWołowina
RolkaRolka
17
Rozprowadź 1/2 szklanki sosu na dnie szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż enchiladas, seam-side down, w przygotowanym naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
18
Pozostałe sosy polać enchiladas. Top z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
19
Piec w 400 przez 20 minut lub do lekko rumiane i bąbelki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
20
Odstawić na 10 minut.
21
Posypać 3 pokrojonymi w plasterki zieloną cebulą; podawać z kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Meksykańska CremaMeksykańska Crema

Składniki

2suszone ancho chiles, łodygisuszone ancho chiles, łodygi1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewypłukana i osuszona ekologiczna czarna fasolawypłukana i osuszona ekologiczna czarna fasola16-calowy(6-calowa) tortilla kukurydziana, rozdarta na małe kawałki(6-calowa) tortilla kukurydziana, rozdarta na małe kawałki126-calowe(6-calowe) tortille kukurydziane, w temperaturze pokojowej(6-calowe) tortille kukurydziane, w temperaturze pokojowej791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendryświeże liście kolendry2Batoniki toffi Heathmielony świeży czosnekmielony świeży czosnek4Batoniki toffi Heathmielony świeży czosnekmielony świeży czosnek2zielona cebula, grubo posiekanazielona cebula, grubo posiekana3zielona cebula, cienko pokrojona i podzielonazielona cebula, cienko pokrojona i podzielona1Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepolędwica mielonapolędwica mielona0Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy11 łyżka suszonego oreganoświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebeztłuszczowy, niskosodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, niskosodowy bulion z kurczaka7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebeztłuszczowy, niskosodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, niskosodowy bulion z kurczaka62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuMeksykańska cremaMeksykańska crema1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweounces Monterey Jack cheese, rozdrobnione (o zapakowane)ounces Monterey Jack cheese, rozdrobnione (o zapakowane)2Batoniki toffi Heathfiliżanka cienko pokrojonego sera w sznurkufiliżanka cienko pokrojonego sera w sznurku4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone Meksykańskie oreganosuszone Meksykańskie oregano1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 uncji ostrego sera cheddar, rozdrobnione (o pakowane)1/2 uncji ostrego sera cheddar, rozdrobnione (o pakowane)11 łyżka suszonego oreganopasta pomidorowa bez dodatku solipasta pomidorowa bez dodatku soli9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn