Przepis wołowina i czarna fasola Enchiladas może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w okolicy 1 godzina i 30 minut. Na 2,18 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 434 kalorie, 23G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka ancho chiles, zielona cebula, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fiesta Beef & Black Bean Enchiladas, Enchiladas Black Bean, oraz Enchiladas Black Bean.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować sos, umieść ancho chiles w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili Pepper
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodaj 3 szklanki bulionu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Wymieszać w 1 torn tortilla; gotować na wolnym ogniu 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Bulion
4
Wlać mieszaninę chile do blendera; odstawić 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodaj kolendrę, 2 łyżeczki czosnku i 2 grubo posiekaną zieloną cebulę do blendera; proces aż będzie gładki. Powrót mieszaniny do patelni; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 2 filiżanek (około 7 minut), mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Kolendra
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Patelnia
6
SOS wyjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
7
Aby przygotować enchiladas, podgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodać wołowinę; smażyć 5 minut lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
9
Wyjąć wołowinę z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; osuszyć na papierowych ręcznikach. Wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi. Przywrócić patelnię do średniego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
Patelnia
10
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodaj cebulę; gotować 8 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
12
Dodać czosnek i kolejne 3 składniki (przez sól); gotować 2 minuty, ciągle mieszając. Wymieszać z koncentratem pomidorowym; gotować 1 minutę, często mieszając. Wymieszać w odsączonej wołowiny, fasola, i 1/2 bulionu szklanki; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować 1 minutę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Czosnek
Fasola
Bulion
Wołowina
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Zdjąć z ognia; wymieszać z sokiem z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
14
Umieść 4 szklanki wody w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do duszenia. Pracując z 1 tortillą na raz, zanurz tortille w gotującej się wodzie po 2 do 3 sekund każda lub aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Woda
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
15
Umieść jedną tortillę na płaskiej powierzchni roboczej; łyżka 3 łyżki mieszanki wołowiny na 1 końcu każdej tortilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Wołowina
16
Roll enchiladas up jelly-roll style. Powtórz procedurę z pozostałymi tortillami i mieszaniną wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Galaretka
Wołowina
Rolka
17
Rozprowadź 1/2 szklanki sosu na dnie szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż enchiladas, seam-side down, w przygotowanym naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
18
Pozostałe sosy polać enchiladas. Top z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
19
Piec w 400 przez 20 minut lub do lekko rumiane i bąbelki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
20
Odstawić na 10 minut.
21
Posypać 3 pokrojonymi w plasterki zieloną cebulą; podawać z kremem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 58 dolarów.