Enchiladas z kurczakiem i zielonymi oliwkami
Kurczak i zielone oliwkowe Enchiladas mogą być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.12 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 72g białka, 79 g tłuszczu, oraz w sumie 1137 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, oliwki nadziewane pimiento, oregano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Enchiladas Z Zielonego Kurczaka, Mean Green Chicken Enchiladas, oraz Enchiladas Z Zielonego Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić kurczaka i bulion w dużym dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, częściowo przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane, o 30 protokół. Kurczak w bulionie. Odcedzić bulion i łyżkę tłuszczu; bulion rezerwowy.
Usunąć skórę i kości kurczaka; wyrzucić. Kurczaka grubo posiekać; przelać do dużej miski.
Podgrzać 3 łyżki oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj 1 szklankę cebuli, czosnek, oregano, kminek i cynamon. Kryć się. Gotować, aż cebula będzie prawie miękka, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Wymieszać w proszku chili i mąkę; wymieszać 3 minuty. Stopniowo ubijać w 4 1/2 szklanki bulionu. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej. Gotować, aż zmniejszy się do 3 filiżanek, mieszając od czasu do czasu, o 35 protokół.
Ubić w czekoladzie, doprawić solą i pieprzem. Super.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj 1 tortilla i gotować, aż tylko giętkie, o 20 sekund na stronie.
Przełożyć na wyłożoną papierem ręcznikiem blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałymi tortillami, dodając olej w razie potrzeby.
Rozprowadzić 1/3 szklanki sosu w każdym z dwóch 13 x 9 x 2-calowe szklane naczynia do pieczenia.
Wymieszać 1 szklankę sosu z kurczakiem. Ułóż 8 tortilli na powierzchni roboczej. Łyżka 3 łyżki sera, 1 łyżka oliwek, 1 łyżka cebuli i 1/4 szklanki kurczaka na środku każdego.
Zwiń tortille. Ułóż stronę szwu w dół w 1 przygotowanym naczyniu. Powtórz z pozostałymi tortillami, 1 1/2 szklanki sera, oliwki, cebula i kurczak. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. SOS przykryć i enchiladas oddzielnie; chill.)
Rozgrzej piekarnik do 191°. enchiladas Top z pozostałym sosem, a następnie posypać pozostałym serem. Przykryć folią; piec 20 minut (30 minut, jeśli jest schłodzony).
Wyjąć folię i piec, aż bąbelki sosu, o 10 protokół.