Enchiladas z kurczakiem i serem

Enchiladas z kurczakiem i serem
Enchiladas z kurczakiem i serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 819 kalorii, 52g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 46 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka tortilli kukurydzianych, ser feta, do 2 papryki Serrano chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Enchiladas z kurczakiem i serem, Enchiladas z serem i kurczakiem, oraz Enchiladas z kurczakiem i serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery. Połowę cebuli pokroić w cienkie krążki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
Umieść drugą połowę cebuli, tomatillos i serranos na blasze wyłożonej folią i dusić, aż warzywa będą miękkie i lekko brązowe, 7 do 10 protokół, obracając w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
3
Przenieść warzywa i dowolny płyn do blendera, dodać bulion i puree. Doprawić 1/2 łyżeczki soli i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Tymczasem układaj tortille, owiń wilgotnym ręcznikiem papierowym i kuchenką mikrofalową, aż będą ciepłe i miękkie, 1 minutę; przykryj. Wrzucić kurczaka z 2 szklanki rozdrobnionego sera w misce. Łyżka porcji mieszanki kurczaka w środku każdej tortilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Nutą Philadelphia®, PodzieloneZ Nutą Philadelphia®, Podzielone
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodaj kilka liści kolendry i zwiń.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
6
Umieść enchiladas obok siebie w lekko naoliwionym 9-by-13-calowym naczyniu do pieczenia i szczotką z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Broil aż chrupiące i złoty, 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
7
Wlać sos tomatillo na enchiladas i top z pozostałych 1/2 Puchar rozdrobniony ser. Powrót do piekarnika i dusić, aż ser jest bąbelkowy i złoty kolor, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Dekoruj krążki cebuli, queso fresco i pozostałą kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso FrescoQueso Fresco
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
9
Zdjęcia Antonis Achilleos

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 65 dolarów.
Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir
Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir
Wyjątkowy 2012 ma warstwy dzikiej wiśni, lukrecji, czarnego pieprzu i cynamonu. Blady rubinowy czerwony kolor i jedwabiste taniny pokazują nam, jak majestatyczna jest ta strona.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn