Enchiladas z kurczakiem i serem

Enchiladas z kurczakiem i serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 819 kalorii, 52g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 46 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka tortilli kukurydzianych, ser feta, do 2 papryki Serrano chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Enchiladas z kurczakiem i serem, Enchiladas z serem i kurczakiem, oraz Enchiladas z kurczakiem i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Połowę cebuli pokroić w cienkie krążki i odstawić.
Umieść drugą połowę cebuli, tomatillos i serranos na blasze wyłożonej folią i dusić, aż warzywa będą miękkie i lekko brązowe, 7 do 10 protokół, obracając w razie potrzeby.
Przenieść warzywa i dowolny płyn do blendera, dodać bulion i puree. Doprawić 1/2 łyżeczki soli i cukrem.
Tymczasem układaj tortille, owiń wilgotnym ręcznikiem papierowym i kuchenką mikrofalową, aż będą ciepłe i miękkie, 1 minutę; przykryj. Wrzucić kurczaka z 2 szklanki rozdrobnionego sera w misce. Łyżka porcji mieszanki kurczaka w środku każdej tortilli.
Dodaj kilka liści kolendry i zwiń.
Umieść enchiladas obok siebie w lekko naoliwionym 9-by-13-calowym naczyniu do pieczenia i szczotką z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Broil aż chrupiące i złoty, 3 protokół.
Wlać sos tomatillo na enchiladas i top z pozostałych 1/2 Puchar rozdrobniony ser. Powrót do piekarnika i dusić, aż ser jest bąbelkowy i złoty kolor, 3 do 5 protokół.
Dekoruj krążki cebuli, queso fresco i pozostałą kolendrę.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 65 dolarów.
![Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir]()
Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir
Wyjątkowy 2012 ma warstwy dzikiej wiśni, lukrecji, czarnego pieprzu i cynamonu. Blady rubinowy czerwony kolor i jedwabiste taniny pokazują nam, jak majestatyczna jest ta strona.