Enchiladas z kurczakiem, Chili i serem
Przepis Kurczak, Chili i ser Enchiladas może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 1 godzina i 5 minut. Na 5,44 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 2783 kalorie, 84g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Jest idealny do Super Bowl. Mieszanka kurczaka, rosół z kurczaka, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Ser Chili Enchiladas, Chili' n ' Cheese Enchiladas, oraz Ser Chili Enchiladas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. mgła 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia z gotowania sprayu. Ciepły olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotować, mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, 5 protokół.
Dodać czosnek i jalapeo i gotować 2 minuty dłużej, często mieszając.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
W dużej misce, połączyć mieszankę cebuli, kurczak, 1 szklanka sera, 1/2 szklanki salsy i łagodne zielone chili. Mieszaj, aż dobrze się połączą.
Wlać bulion na patelnię i ciepła, aż prawie gotować. Pracując pojedynczo, zanurz tortillę kukurydzianą w bulionie, dbając o szybką pracę, aby tortilla nie stała się zbyt miękka, a następnie przenieś do czystego miejsca pracy. Łyżka około 2 łyżki. z mieszanki kurczaka w dół centrum tortilla.
Tortillę owijamy wokół nadzienia jak cygaro i przekładamy, szew w dół, do przygotowanego naczynia. Powtórz z pozostałymi tortillami i nadzieniem.
Wlej pozostałą salsę na wierzch enchiladas, rozprzestrzeniając się na płaszcz.
Pozostały ser posypać wierzchem.
Piec enchiladas, odkryte, aż ser topi się i enchiladas są gorące w całym, o 20 protokół. Tuż przed podaniem posypać kolendrą.