Enchiladas z kurczaka z salsą Verde

Kurczak Enchiladas z Salsa Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 4,04 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 838 kalorii. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka kurczaka ze skórką, sól, pestki dyni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać pestki dyni można śledzić to danie główne z Kora Dyni jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Rozjaśnione Salsa Verde Chicken Enchiladas z ananasem awokado Salsa, Kurczak Enchiladas Salsa Verde, oraz Enchiladas z kurczaka z salsą Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść tomatillos i poblanos na patelni o wymiarach 10 na 15 cali. Broil 4 do 6 cali od ciepła, obracając w razie potrzeby, aż tomatillos i poblanos są czerniejące na całym, o 20 minut w sumie. Odstawić jako zwęglone. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, zdjąć i wyrzucić Poblano Skórki, łodygi, nasiona i żyły.
W blenderze lub robocie kuchennym, wirować (w partiach, jeśli to konieczne) Tomatillo, poblanos, pestki dyni, czosnek, kolendra i bulion, aż sos chili jest gładko pured.
Dodaj serranos do smaku i wirować do czystego.
W międzyczasie obierz cebulę i pokrój 3 lub 4 cienkie plasterki od środka. Oddzielić plastry na pierścienie i owinąć hermetycznie. Cebulę drobno posiekać.
Rozprowadź 1 szklankę sosu chili na dnie płytkiej zapiekanki 3-quart (o 10 przez 12 W.). SOS przykryć 1/3 tortille, nakładając je. Rozrzucić 1/2 kurczaka, 1/2 posiekanej czerwonej cebuli, i 1 szklanka sera na tortille. Łyżka 1 szklanka sosu chili na ser. Przykryć całkowicie innym 1/3 tortille. Rozrzucić pozostały kurczak, pozostała cebula, i 1 szklanka sera na tortille; zwilżyć równomiernie z 1 szklanka sosu chili. Przykryć pozostałymi tortillami, następnie równomiernie zalać tortillami pozostałym sosem.
Piec w piekarniku 400, aż sos będzie bulgotał na brzegach zapiekanki, około 15 minut.
Posypać pozostały ser na enchiladas i piec, aż się rozpuści, 2 do 3 protokół.
Rozrzuć czerwone krążki cebuli na enchiladas i udekoruj gałązkami kolendry.
Pokroić w prostokąty i podawać szeroką łopatką.
Dodać sól i śmietanę do smaku.
Polecane wino: Riesling, Sparkling Rose, Pinot Noir
Meksykańska świetnie komponuje się z Rieslingiem, musującym różem i Pinot Noir. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine LeSeurre Dry Cuvee Classique Riesling. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Domaine LeSeurre Dry Cuvee Classique Riesling]()
Domaine LeSeurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine LeSeurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki.Ten Riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.