Enchiladas z kurczaka z salsą Verde

Enchiladas z kurczaka z salsą Verde
Kurczak Enchiladas z Salsa Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 4,04 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 838 kalorii. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka kurczaka ze skórką, sól, pestki dyni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać pestki dyni można śledzić to danie główne z Kora Dyni jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Rozjaśnione Salsa Verde Chicken Enchiladas z ananasem awokado Salsa, Kurczak Enchiladas Salsa Verde, oraz Enchiladas z kurczaka z salsą Verde dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Spłucz Tomatillo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
2
Umieść tomatillos i poblanos na patelni o wymiarach 10 na 15 cali. Broil 4 do 6 cali od ciepła, obracając w razie potrzeby, aż tomatillos i poblanos są czerniejące na całym, o 20 minut w sumie. Odstawić jako zwęglone. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, zdjąć i wyrzucić Poblano Skórki, łodygi, nasiona i żyły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
W blenderze lub robocie kuchennym, wirować (w partiach, jeśli to konieczne) Tomatillo, poblanos, pestki dyni, czosnek, kolendra i bulion, aż sos chili jest gładko pured.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj serranos do smaku i wirować do czystego.
5
W międzyczasie obierz cebulę i pokrój 3 lub 4 cienkie plasterki od środka. Oddzielić plastry na pierścienie i owinąć hermetycznie. Cebulę drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
6
Rozprowadź 1 szklankę sosu chili na dnie płytkiej zapiekanki 3-quart (o 10 przez 12 W.). SOS przykryć 1/3 tortille, nakładając je. Rozrzucić 1/2 kurczaka, 1/2 posiekanej czerwonej cebuli, i 1 szklanka sera na tortille. Łyżka 1 szklanka sosu chili na ser. Przykryć całkowicie innym 1/3 tortille. Rozrzucić pozostały kurczak, pozostała cebula, i 1 szklanka sera na tortille; zwilżyć równomiernie z 1 szklanka sosu chili. Przykryć pozostałymi tortillami, następnie równomiernie zalać tortillami pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Piec w piekarniku 400, aż sos będzie bulgotał na brzegach zapiekanki, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Posypać pozostały ser na enchiladas i piec, aż się rozpuści, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Rozrzuć czerwone krążki cebuli na enchiladas i udekoruj gałązkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
10
Pokroić w prostokąty i podawać szeroką łopatką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
11
Dodać sól i śmietanę do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych

Polecane wino: Riesling, Sparkling Rose, Pinot Noir

Meksykańska świetnie komponuje się z Rieslingiem, musującym różem i Pinot Noir. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine LeSeurre Dry Cuvee Classique Riesling. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Domaine LeSeurre Dry Cuvee Classique Riesling
Domaine LeSeurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine LeSeurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki.Ten Riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn