Enchiladas z kurczaka (Enchiladas de Pollo)

Enchiladas z kurczaka (Enchiladas de Pollo) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 825 kalorii, 53g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 196 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz zapas kurczaka, mielony kminek, kurczak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Enchiladas de Pollo (Chicken Enchiladas), Enchiladas De Pollo Con Salsa Tomatillo, oraz Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić sos:na dużej patelni smażyć na dużym ogniu, ogrzać oliwę z oliwek.
Dodaj czosnek i chili i sauté aż tylko złoty, 5 do 7 protokół. Wymieszać z kminkiem i smażyć, aż pachnące, o 30 sekund więcej.
Dodać pomidory, sól, pieprz i bulion. Wymieszać i gotować na średnim ogniu przez około 15 minutes.In Robot kuchenny lub blender, przetworzyć mieszaninę sosu na gładki puree, w razie potrzeby partiami. Powrót puree na patelnię i ustawić na średnim ogniu przez 5 minut więcej i odstawić . jedz olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu. Jeden na raz, podgrzać tortille w gorącej patelni, aż zmiękną, o 20 sekund na stronę.Lekko olej naczynie do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić 8 enchiladas obok siebie.
Umieść rozdrobnionego kurczaka w dół środka tortilli, posypać nadzienie z 2 Tbs. sera i 2 łyżki sosu.
Zwiń tortillę i umieść ją w naczyniu, zszywaj bokiem w dół. Powtarzaj, aż uformujesz wszystkie 8 enchiladas.
Skropić SOS reserved na szczycie enchiladas i posypać pozostałym serem.7
Piec enchiladas, aż nadzienie jest bulgotanie i ser topi się i złoty, o 20 protokół. Ostrożnie przenieść 2 enchiladas do każdego z 4 talerzy, udekorować kwaśną śmietaną, salsą i świeżą kolendrą i podawać natychmiast.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.