Enchiladas z czarnej fasoli i serem z sosem Ranchero
Przepis czarna fasola i ser Enchiladas z sosem Ranchero może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina i 10 minut. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 19g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.73 za porcję. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka ancho chiles, ząbki czosnku, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Enchiladas z czarnej fasoli i jarmużu z sosem Ranchero, Czarna fasola i ser Enchiladas, oraz Chili-Cheese Black Bean Enchiladas.
Instrukcje
Połączyć chiles i 2 szklanki wody w rondlu; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień,i gotować 5 minut.
Wyjąć z ognia; odstawić 5 minut.
Drenaż chiles w durszlaku nad miską, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na dużym ogniu.
Dodaj cebulę; saute 1 minutę. Zmniejszyć ogień do średniej; dodać czosnek i sól. Gotować 5 minut lub aż złoty, mieszając od czasu do czasu.
Dodać bulion i kolejne 3 składniki (przez kminek); gotować 8 minut lub aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Wlać mieszankę cebuli do blendera; dodać chiles i reserved liquid.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie. Zmiksować na gładką masę, wymieszać z sokiem z limonki i czerwoną papryką.
Połącz fasolę, 1 szklanka sera i połowę zielonej cebuli w misce.
Rozprowadź 1/2 szklanki sosu na dnie szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ciepłe tortille zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Łyżka 3 łyżki mieszanki fasoli dół środka każdej tortilli; zwinąć.
Umieścić, szew stronie w dół, w przygotowanym naczyniu.
Pozostałą część sosu polać nadziewanymi tortillami. Wierzch z pozostałym serem.
Piec w 400 przez 15 minut lub do lekko rumiane.
Posypać pozostałą zieloną cebulą; podawać ze śmietaną.