Enchiladas z czarnej fasoli i serem z sosem Ranchero

Enchiladas z czarnej fasoli i serem z sosem Ranchero
Przepis czarna fasola i ser Enchiladas z sosem Ranchero może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina i 10 minut. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 19g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.73 za porcję. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka ancho chiles, ząbki czosnku, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Enchiladas z czarnej fasoli i jarmużu z sosem Ranchero, Czarna fasola i ser Enchiladas, oraz Chili-Cheese Black Bean Enchiladas.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połączyć chiles i 2 szklanki wody w rondlu; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień,i gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wyjąć z ognia; odstawić 5 minut.
4
Drenaż chiles w durszlaku nad miską, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Rozgrzać olej w średnim rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj cebulę; saute 1 minutę. Zmniejszyć ogień do średniej; dodać czosnek i sól. Gotować 5 minut lub aż złoty, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
SólSól
7
Dodać bulion i kolejne 3 składniki (przez kminek); gotować 8 minut lub aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
KminekKminek
8
Wlać mieszankę cebuli do blendera; dodać chiles i reserved liquid.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie. Zmiksować na gładką masę, wymieszać z sokiem z limonki i czerwoną papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
11
Połącz fasolę, 1 szklanka sera i połowę zielonej cebuli w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
SerSer
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Rozprowadź 1/2 szklanki sosu na dnie szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ciepłe tortille zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Łyżka 3 łyżki mieszanki fasoli dół środka każdej tortilli; zwinąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SOSSOS
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
13
Umieścić, szew stronie w dół, w przygotowanym naczyniu.
14
Pozostałą część sosu polać nadziewanymi tortillami. Wierzch z pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SerSer
SOSSOS
15
Piec w 400 przez 15 minut lub do lekko rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Posypać pozostałą zieloną cebulą; podawać ze śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana

Polecane wino: Riesling, Sparkling Rose, Pinot Noir

Riesling, Sparkling rosé i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla Meksykanów. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Brundlmayer Steinmassl Riesling z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Brundlmayer Steinmassl Riesling
Brundlmayer Steinmassl Riesling
Chłodny początek z zapachami lasu sosnowego, jałowca i czerwonej brzoskwini wyskakujących ze szkła. Obfite i solidne; bardzo żywe z dobrym średnim ciałem, chrupiącą świeżością i obfitym ekstraktem; chisseled z żywą kwasowością, która wkrótce całkowicie się zintegruje. Piękny chwyt.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn