Enchiladas wołowe i jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 517 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki, salsę, tortille kukurydziane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Lepsze niż kiedykolwiek enchiladas wołowe, Enchiladas Wołowe, oraz Enchiladas Wołowe.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować dużą zapiekankę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
Piekarnik
2
Na patelni na średnim ogniu, saute cebuli aż prawie przezroczyste. Mieszać w wołowiny, czosnek, i papryki chile, i kontynuować gotowanie, aż mięso nie jest już różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Czosnek
Cebula
Wołowina
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Wlać sos pomidorowy i chili w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W Proszku
Sos Pomidorowy
4
Dokładnie wymieszać i podgrzać.
5
Zdjąć z ognia.
6
Łyżka trochę mieszanki mięsa do tortilli kukurydzianej i dodać małe ilości salsy, ser Cheddar i oliwki. Złożyć tortillę i umieścić w przygotowanym naczyniu zapiekanki. Powtórz dla pozostałych tortilli używając całej mieszanki mięsa. Rezerwa 1/2 szklanki sera Cheddar do polewy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Cheddar
Tortilla Kukurydziana
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Oliwki
Zęby Przyrodzenia
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
7
Drugą połowę sosu pomidorowego i śmietanę polać na wszystkie tortille. Top z zieloną cebulą i 1/2 szklanki sera cheddar reserved.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Cheddar
Zielona Cebula
Sos Pomidorowy
Kwaśna śmietana
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
8
Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku, lub aż gorące i bąbelkowe.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.