Bezmięsne Enchiladas mogą być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 498 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 31 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz wywar warzywny, kukurydzę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kwaśna Śmietana Bezmięsne Enchiladas, Bezmięsna Czarna Fasola Enchiladas, oraz Enchiladas Wegetariańskie: Tandetne, Bezmięsne, Pyszne.
Instrukcje
1
Aby zrobić sos:na dużej patelni smażyć na dużym ogniu, ogrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodaj czosnek i chili i sauté aż tylko złoty, 5 do 7 protokół. Wymieszać z kminkiem i smażyć, aż pachnące, o 30 sekund więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
3
Dodać pomidory, sól, pieprz i bulion. Wymieszać i gotować na średnim ogniu przez około 15 minutes.In Robot kuchenny lub blender, przetworzyć mieszaninę sosu na gładki puree, w razie potrzeby partiami. Powrót puree na patelnię i ustawić na średnim ogniu przez 5 minut więcej i odstawić . jedz olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu. Jeden na raz, podgrzać tortille w gorącej patelni, aż zmiękną, o 20 sekund na stronę.Lekko olej naczynie do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić 8 enchiladas obok siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Umieść słodkie ziemniaki, fasolę i kukurydzę, na środku tortilli, posyp nadzienie 2 łyżkami. sera i 2 łyżki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
5
Zwiń tortillę i umieść ją w naczyniu, zszywaj bokiem w dół. Powtarzaj, aż uformujesz wszystkie 8 enchiladas.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Skropić SOS reserved na szczycie enchiladas i posypać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
7
Piec enchiladas, aż nadzienie jest bulgotanie i ser topi się i złoty, o 20 protokół. Ostrożnie przenieść 2 enchiladas do każdego z 4 talerzy, udekorować i świeżej kolendry i podawać natychmiast.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Cuvaison Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.