Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Enchiladas. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.96 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 893 kalorie, 36g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, czosnek, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 1005 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas), Enchiladas de Pollo (Chicken Enchiladas), oraz Enchiladas z kurczaka (Enchiladas de Pollo).
Instrukcje
1
1 Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. 2 na dużej patelni na średnim ogniu dodaj 3 łyżki oleju z pestek winogron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj tortillę do patelni. Gotuj przez 2-3 sekundy, podnieś tortillę łopatką, dodaj kolejną tortillę pod spodem. Gotować przez 2-3 sekundy, ponownie podnieść obie tortille i dodać kolejną tortillę pod spodem. Powtórz proces ze wszystkimi tortillami, dodając trochę więcej oleju w razie potrzeby. W ten sposób możesz brązowo i zmiękczyć tortille bez użycia dużej ilości tłuszczu. Wykonujesz ten proces, aby rozwinąć smak tortilli. Jak tortille brązowy trochę, wyjąć z patelni jeden po drugim, aby odpocząć na ręczniku papierowym, który pochłania nadmiar tłuszczu.2 podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, a następnie wyłączyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj 1 szklankę salsy. Rozpuścić 3 łyżki pasty pomidorowej w 1 szklance wody, dodać do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj 1 szklankę pokruszonych ognistych pomidorów z puszki. Spróbuj. Jeśli sos smakuje zbyt ocet, dodać łyżeczkę cukru.3 na dno dużej patelni do zapiekania włożyć oliwę z oliwek. Weź tortillę, przykryj 2/3 lekko rozdrobnionym serem, następnie zwiń tortillę i umieść na patelni zapiekanki. Kontynuuj, aż wszystkie tortille zostaną wypełnione i zwinięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Pieczone Na Ogniu
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Drażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
5
Dodać sos do góry tortille na patelni zapiekanki. Upewnij się, że wszystkie są pokryte sosem. Jeśli nie, dodaj trochę wody. Całość przykryć resztą startego sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sos żurawinowy, Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
6
Włóż zapiekankę do piekarnika na 10 minut lub aż ser się roztopi.4
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
8
Podawać z pokrojoną w plasterki sałatą lodową, która została ubrana tylko z octem i solą. Zobacz idealne Guacamole na wielkie danie z awokado guacamole.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować WindRacer Russian River Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.