Enchiladas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Enchiladas. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.96 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 893 kalorie, 36g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, czosnek, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 1005 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas), Enchiladas de Pollo (Chicken Enchiladas), oraz Enchiladas z kurczaka (Enchiladas de Pollo).
Instrukcje
1 Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. 2 na dużej patelni na średnim ogniu dodaj 3 łyżki oleju z pestek winogron.
Dodaj tortillę do patelni. Gotuj przez 2-3 sekundy, podnieś tortillę łopatką, dodaj kolejną tortillę pod spodem. Gotować przez 2-3 sekundy, ponownie podnieść obie tortille i dodać kolejną tortillę pod spodem. Powtórz proces ze wszystkimi tortillami, dodając trochę więcej oleju w razie potrzeby. W ten sposób możesz brązowo i zmiękczyć tortille bez użycia dużej ilości tłuszczu. Wykonujesz ten proces, aby rozwinąć smak tortilli. Jak tortille brązowy trochę, wyjąć z patelni jeden po drugim, aby odpocząć na ręczniku papierowym, który pochłania nadmiar tłuszczu.2 podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, a następnie wyłączyć ogień.
Dodaj 1 szklankę salsy. Rozpuścić 3 łyżki pasty pomidorowej w 1 szklance wody, dodać do patelni.
Dodaj 1 szklankę pokruszonych ognistych pomidorów z puszki. Spróbuj. Jeśli sos smakuje zbyt ocet, dodać łyżeczkę cukru.3 na dno dużej patelni do zapiekania włożyć oliwę z oliwek. Weź tortillę, przykryj 2/3 lekko rozdrobnionym serem, następnie zwiń tortillę i umieść na patelni zapiekanki. Kontynuuj, aż wszystkie tortille zostaną wypełnione i zwinięte.
Dodać sos do góry tortille na patelni zapiekanki. Upewnij się, że wszystkie są pokryte sosem. Jeśli nie, dodaj trochę wody. Całość przykryć resztą startego sera.
Włóż zapiekankę do piekarnika na 10 minut lub aż ser się roztopi.4
Dekoruj kolendrą i kwaśną śmietaną.
Podawać z pokrojoną w plasterki sałatą lodową, która została ubrana tylko z octem i solą. Zobacz idealne Guacamole na wielkie danie z awokado guacamole.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować WindRacer Russian River Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
![WindRacer Russian River Pinot Noir]()
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.