Enchiladas

Enchiladas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Enchiladas. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.96 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 893 kalorie, 36g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, czosnek, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 1005 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas), Enchiladas de Pollo (Chicken Enchiladas), oraz Enchiladas z kurczaka (Enchiladas de Pollo).

Instrukcje

1
1 Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. 2 na dużej patelni na średnim ogniu dodaj 3 łyżki oleju z pestek winogron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
2
Dodaj tortillę do patelni. Gotuj przez 2-3 sekundy, podnieś tortillę łopatką, dodaj kolejną tortillę pod spodem. Gotować przez 2-3 sekundy, ponownie podnieść obie tortille i dodać kolejną tortillę pod spodem. Powtórz proces ze wszystkimi tortillami, dodając trochę więcej oleju w razie potrzeby. W ten sposób możesz brązowo i zmiękczyć tortille bez użycia dużej ilości tłuszczu. Wykonujesz ten proces, aby rozwinąć smak tortilli. Jak tortille brązowy trochę, wyjąć z patelni jeden po drugim, aby odpocząć na ręczniku papierowym, który pochłania nadmiar tłuszczu.2 podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, a następnie wyłączyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
Dodaj 1 szklankę salsy. Rozpuścić 3 łyżki pasty pomidorowej w 1 szklance wody, dodać do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Dodaj 1 szklankę pokruszonych ognistych pomidorów z puszki. Spróbuj. Jeśli sos smakuje zbyt ocet, dodać łyżeczkę cukru.3 na dno dużej patelni do zapiekania włożyć oliwę z oliwek. Weź tortillę, przykryj 2/3 lekko rozdrobnionym serem, następnie zwiń tortillę i umieść na patelni zapiekanki. Kontynuuj, aż wszystkie tortille zostaną wypełnione i zwinięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Pieczone Na OgniuPomidory Pieczone Na Ogniu
Z Nutą Philadelphia®, PodzieloneZ Nutą Philadelphia®, Podzielone
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
5
Dodać sos do góry tortille na patelni zapiekanki. Upewnij się, że wszystkie są pokryte sosem. Jeśli nie, dodaj trochę wody. Całość przykryć resztą startego sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
6
Włóż zapiekankę do piekarnika na 10 minut lub aż ser się roztopi.4
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
7
Dekoruj kolendrą i kwaśną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
8
Podawać z pokrojoną w plasterki sałatą lodową, która została ubrana tylko z octem i solą. Zobacz idealne Guacamole na wielkie danie z awokado guacamole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata LodowaSałata Lodowa
Hot Dogi, GrillowaneHot Dogi, Grillowane
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować WindRacer Russian River Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
WindRacer Russian River Pinot Noir
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn