Enchilada Zapiekanka jajeczna ze świeżą salsą Verde

Enchilada Zapiekanka jajeczna ze świeżą salsą Verde
Przepis Enchiladan Egg Bake with Fresh Salsa Verde jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 49 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz meksykańskie chorizo, liście kolendry, velveetaâ i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Enchiladan Bake Egg with Fresh Salsa Verde, Enchilada z salsą Verde, kurczakiem i serem, oraz Świeża Salsa Verde.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Gotować i mieszać pomidory i czosnek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 4 min. albo aż tomatillos będą równomiernie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać 1/2 szklanki wody; przykryć. Gotować 5 min. lub do momentu zmiękczenia tomatillos i odparowania wody; przenieść do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj pozostałą wodę, paprykę i połowę kolendry; zmiksuj na gładką masę. Wymieszać w 1/3 szklanki cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
PaprykaPapryka
CebulaCebula
WodaWoda
5
Gotować chorizo w tej samej patelni na średnim ogniu 4 do 5 min. lub do czasu zakończenia; drenaż. Jajka wymieszać, gotować 2 min. lub tylko do momentu, gdy jaja zaczną się ustawiać, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w połowie VELVEETA.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser VelveetaSer Velveeta
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Rozprowadź 3/4 szklanki sosu tomatillo na dnie naczynia do pieczenia 13x9 cali rozpylonego sprayem do gotowania. Łyżka około 1/3 szklanki mieszanki jaj w dół środka każdej tortilli; zwinąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
SOSSOS
RolkaRolka
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Miejsce, szew boki w dół, w naczyniu. Wierzch z pozostałym sosem VELVEETA i tomatillo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Ser VelveetaSer Velveeta
SOSSOS
8
Piec 20 min. albo dopóki enchiladas nie zostaną podgrzane i VELVEETA nie zostanie stopiona. Drobno posiekać pozostałą kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Ser VelveetaSer Velveeta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Podawać enchiladas posypane śmietaną, pozostałą cebulą i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
KolendraKolendra
CebulaCebula
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn