Empellón Chef Alex Stupak domowe zielone Tacos chorizo z kapustą i ziemniakami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj domowe zielone Tacos chorizo z kapustą i ziemniakami Szefa Kuchni Empellón Alexa Stupaka. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 934 kalorie, 40g białka, oraz 58 g tłuszczu na porcję. Na 3,81 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Wiele osób robiło ten przepis, a 132 mówiłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz mielone łopatkę wieprzową, jarmuż, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Śniadaniowe Tacos z domowym Chorizo, chrupiącymi ziemniakami i jajkiem, Tacos śniadaniowe z chrupiącymi ziemniakami, Chorizo i jajkiem sadzonym, oraz Kurczak i chorizo Romesco z hiszpańskimi ziemniakami i kapustą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać zielony chorizo: w małej patelni, toast pieprzu, nasiona kolendry, oregano, liść laurowy i goździki na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 2 protokół.
Przenieś przyprawy do młynka do przypraw i pozostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie drobno je zmiel.
W tej samej patelni, upiec ząbki czosnku na dużym ogniu, obracając, do miękkości i zwęglone w miejscach, o 10 protokół.
Niech czosnek ostygnie, a następnie obrać i przenieść goździki do blendera.
Piecz poblano bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub pod rozgrzanym brojlerem, obracając, aż do zwęglenia.
Ostudzić, następnie obrać, łodygi i nasiona chile.
Dodać chile, pietruszka, ocet sherry i 1 1/2 łyżeczki soli do blendera i puree, aż będzie gładka.
W średniej misce wymieszać mieloną wieprzowinę z puree i przyprawami. Naciśnij kawałek folii bezpośrednio na zielonym chorizo i przechowywać w lodówce na noc.
Wykonaj nadzienie: Rozgrzej piekarnik do 350°. Na obranej blasze do pieczenia wrzucić ziemniaki z 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Piecz przez około 30 minut, rzucając raz, aż złocisty i miękki.
Na dużej patelni podgrzej pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać czosnek i zielony chorizo i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, rozbijając chorizo z łyżką, aż dopiero zaczyna się brązowy, o 10 protokół.
Dodać jarmuż i wrzucić, aż tylko zwiędnie, a następnie dodać 1/3 szklanki wody. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jarmuż będzie miękki i chorizo jest gotowane, o 10 protokół. Złożyć ziemniaki i doprawić solą i pieprzem.
Łyżka nadzienia na tortille i podawać z queso fresco i crema.
Parowanie wina: świeże, bogate w jagody Malbec: 2009 Catena Zapata
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.