Empanadas Boliwijski (Salteñas)

Empanadas Boliwijski (Salteñas)
Boliwijskie Empanadas (Salteñas) mogą być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 158 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłą wodę, pieprz, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 43 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Boliwijski Pstrąg Nadziewany, Pikantny Boliwijski Kurczak, oraz Cocadas (Boliwijskie Cukierki Kokosowe) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść połowę piersi kurczaka między 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości; Funt do grubości 1 / 4 cala za pomocą młotka mięsnego lub małej ciężkiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Kurczaka posypać 1/4 łyżeczki pieprzu i 1/8 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
4
Dodać 2 łyżeczki oleju; wirować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodać kurczaka; gotować 4 do 5 minut z każdej strony lub aż gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Usunąć kurczaka; rozdrobnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
7
Zmniejszyć ogień do średniego; dodać 1 łyżeczkę oleju i żółtą cebulę na patelnię. Gotować 4 protokół lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula żółtaCebula żółta
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj zieloną cebulę, pastę Amarillo aji, kminek i oregano; gotuj 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Aji Amarillo Pasta ChiliAji Amarillo Pasta Chili
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
9
Dodać 1/4 łyżeczki pieprzu, 1/8 łyżeczki soli, bulion, cukier, ocet, i ziemniaki; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień do medium, i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż ziemniak jest prawie przetargu, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
10
Dodaj rozdrobniony kurczak, groszek, i pietruszka; gotować dodatkowe 5 minut lub aż ziemniaki będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
11
Posypać żelatynę ponad 1/4 szklanki wody w małej misce; odstawić 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Dodać mieszaninę żelatyny, oliwki, i rodzynki do mieszaniny ziemniaków; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Łyżka do miski; ostudzić 15 minut. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Połączyć masło i nasiona annatto w rondlu; gotować na małym ogniu 5 minut lub aż masło topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona AnnattoNasiona Annatto
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
14
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut. Odrzuć annatto.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnnattoAnnatto
15
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
16
Mąkę, cukier i 1/4 łyżeczki soli wymieszać w misce miksera stojącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
17
Dodaj 1/4 szklanki masła annatto, 1/2 szklanki ciepłej wody i 1 jajko; beat ze średnią prędkością 2 minuty lub aż ciasto będzie lepkie i rozciągliwe. Obróć ciasto na arkusz folii; kształt w prostokąt. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnnattoAnnatto
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
18
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
19
Uformuj ciasto na 16 (1 1/4 cala) kulek. Pracując z 1 porcją ciasta na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń każdą porcję w 5-calowy okrąg na mące. Łyżka 2 łyżki napełniania w środku każdego okręgu, zagęszczając w owalny kształt. Złożyć ciasto na nadzieniu, aby uzyskać kształt półksiężyca; naciśnij krawędzie razem, aby uszczelnić. Trzymaj pionowo, aby szew był na górze. Zaczynając od 1 końca, szczypcie szew ciasta między palcem a kciukiem i skręć szew w linę przed wypełnieniem, kontynuując szczypanie i skręcanie, aż dotrzesz do drugiego końca, aby uszczelnić. Zapieczętowana saltea powinna przypominać 4-calową piłkę nożną z zagniatanym zaciskiem na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
20
Ułożyć na blasze wyłożone pergaminem. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem i nadzieniem (przykryj salteas, aby zapobiec wysuszeniu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
21
Dodaj 1 łyżeczkę ciepłej wody i białka do pozostałego masła annatto, skrobanie patelni, aby usunąć jak najwięcej masła, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
AnnattoAnnatto
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
22
Mieszanka pędzla na salteas.
23
Piec w temperaturze 450 przez 18 do 20 minut lub do momentu, aż skorupa zostanie ustawiona i nadzienie zostanie dokładnie podgrzane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
24
Odstawić na 5 minut przed podaniem.

Składniki

12 łyżeczki czosnku w proszkunasiona annatto (achiote) nasiona annatto (achiote)1Batoniki toffi Heathświeżo zmielony czarny pieprz, podzielonyświeżo zmielony czarny pieprz, podzielony791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)12 łyżeczki czosnku w proszkuolej rzepakowy, podzielonyolej rzepakowy, podzielony2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pół piersi kurczaka bez skóry, bez kościpół piersi kurczaka bez skóry, bez kości1łyżka czerwony ocet winnyopakowanie naturalnej mieszanki do ciastopakowanie naturalnej mieszanki do ciast1łyżka czerwony ocet winnybiałko jaja, lekko ubitebiałko jaja, lekko ubite4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncje mąki uniwersalnej (ouncje mąki uniwersalnej (o12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki2Batoniki toffi Heathżelatyna bez smakużelatyna bez smaku23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekana zielona cebuladrobno posiekana zielona cebula1Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony2Batoniki toffi Heathaji Amarillo pasta lub proszek, lub 2 łyżeczki papryki plus 1/4 do 1/2 łyżeczki mielonego czerwonego pieprzuaji Amarillo pasta lub proszek, lub 2 łyżeczki papryki plus 1/4 do 1/2 łyżeczki mielonego czerwonego pieprzu4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebeztłuszczowy, niskosodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, niskosodowy bulion z kurczaka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwki zielone pestkowe, posiekaneoliwki zielone pestkowe, posiekane1Batoniki toffi Heathsuszone oreganosuszone oregano591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek zielony mrożonygroszek zielony mrożony591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)2Batoniki toffi Heath1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek0Batoniki toffi Heathsól, podzielonasól, podzielona2Batoniki toffi Heathsok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 41181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciepła wodaciepła woda1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreociepła wodaciepła woda1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana żółta cebuladrobno posiekana żółta cebula1Yukon złoty ziemniak, pokrojony w kostkęYukon złoty ziemniak, pokrojony w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W10 hrs, 43 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn