Elegancki Bażant
Elegancki Bażant może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 496 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.57 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, zioła przyprawione mieszanka farszu, musztarda dijon, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest dobre. Spróbuj Jak gotować bażanta: Bażant pieczony z masłem ze śmietaną i burbonem, Bażant w Krokiecie, oraz Bażant Stir-Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać sól koszerną do wody, aż się rozpuści. Piersi bażanta moczyć w solance przez 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieścić zioła przyprawione farszu mix okruchy w płytkiej misce; odstawić.
Ubij masło, majonez, śmietanę, szczypiorek i musztardę Dijon razem w misce, aż równomiernie wymieszane.
Wyjąć piersi bażanta z solanki. Spłucz w zlewie i osusz papierowymi ręcznikami. Doprawić piersi do smaku solą i pieprzem w razie potrzeby.
Rozwałkować piersi w mieszance majonezowej, a następnie wcisnąć w okruchy mieszanki farszu, aż zostaną przykryte ze wszystkich stron. Delikatnie potrząśnij nadmiar okruchów z piersi i umieść w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali. Przykryć naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż piersi bażanta nie będą już różowe w środku, około 1 godziny. Wyłącz piekarnik, zdejmij folię i pozwól piersiom gotować 15 minut więcej. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).