El Farol Smażone Kalmary

El Farol Smażone Kalmary
Smażone kalmary El Farol mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 1434 kalorii, 40g białka, oraz 108 g tłuszczu. Na 6,3 USD za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, olej roślinny, popękany pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Smażone Kalmary, Smażone Kalmary, oraz Smażone Kalmary Nachos dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój ciała kalmarów na pierścienie 1/4 cala i usuń macki. Włóż pierścienie i macki do mleka i wymieszaj z natką pietruszki. Pozostawić do marynowania przez 2 do 3 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
2
Rozgrzać olej do około 350 stopni lub aż kostka chleba zmieni kolor na złoty w ciągu około 12 sekund po umieszczeniu w gorącym oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
3
Usuń kalmary z mleka i wyrzuć mleko. Wrzucić kalmary z mąką ryżową, aż dobrze pokryte; przenieść do miski i wrzucić z jajkami, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Posypać odrobiną soli i całego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Przenieść do innej miski i wrzucić z bułką tartą, aż dobrze pokryte i wystarczająco suche, aby oddzielić każdy kawałek.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Dodaj więcej bułki tartej w razie potrzeby.Smażyć partiami na gorącym oleju 20 do 30 sekund lub do jasnobrązowego i chrupiącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
7
Wyjąć łyżką szczelinową. Nie przegotować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8
Przełożyć na ręczniki papierowe i posypać koszerną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
9
Podawać z cytrynowo-kaparowym Aioli i sosem Romesco do maczania (przepisy poniżej); udekorować klinami limonki.Lemon-Caper Aioli: sprawia, że 2 filiżanki.Umieść wszystkie składniki w robocie kuchennym i dobrze wymieszaj. Cytrynowy Kapar Aioli utrzymuje się do 2 tygodni w lodówce, gdy jest przechowywany w słoiku z ciasną pokrywką.SOS Romesco: sprawia, że 4 filiżanki, może być używany z czymkolwiek.Char czerwonej papryki na otwartym ogniu, na gaz lub grill węglowy, lub w piecu brojlerów, aż papryka są czernione ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
AioliAioli
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Usunąć większość skóry i nasion z peppers.In blender lub robot kuchenny, czyste migdały, czosnek, olej, ocet, i chiles, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Dodać paprykę, zastąpić górę, i pulsować, aż sos jest tylko trochę grube. Sól do smaku. Ten sos będzie przechowywać przez 4 do 5 dni w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
TrudnośćTwardy
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Magazyn