Eklerki Mela
Eklerki Mela mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 112 kalorii. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka ekstraktu migdałowego, czekolada, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Eklery, Eklery, oraz Eklery dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Nasmaruj blachę do pieczenia lub wyłóż ją papierem do pieczenia.
Doprowadzić 2 łyżki wody i 1/4 szklanki masła do wrzenia w rondlu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj 1/2 szklanki mąki, energicznie mieszając, aż mieszanina utworzy kulkę.
Przenieść mieszaninę do miski lub miksera stojącego i ubić jajka, jeden po drugim.
Wymieszaj mieszaninę na blasze do pieczenia za pomocą worka do ciasta, plastikowej torby na zamek błyskawiczny z odciętym rogiem lub po prostu kształtuj ją za pomocą szpatułki. Powinieneś mieć sześć 4-calowych palców lub 12 mniejszych eklerów.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku, aż będą nadmuchane i złociste (od 30 do 50 minut, w zależności od ich wielkości).
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Aby zrobić budyń, wymieszaj 6 1/2 łyżek białego cukru, 5 łyżek mąki i sól w rondlu. Wymieszać z mlekiem i doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu.
Wlać gorącą mieszaninę mleka w stałym strumieniu do ubitego jajka, stale ubijając. Powrót mieszaninę do rondla i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając.
Wyjąć z ognia i przenieść do miski do ostygnięcia. Wymieszać w ekstrakt z migdałów; przykryć powierzchnię folią i przechowywać w lodówce, aż będziesz gotowy, aby wypełnić eklerki.
Do glazury połącz czekoladę, 1 łyżkę masła i 2 łyżki wody w rondlu.
Podgrzewaj delikatnie, aż mieszanina stopi się.
Zdjąć z ognia i wymieszać w 1/2 szklanki cukru cukierniczego. Jeśli lukier jest zbyt gęsty, dodaj trochę więcej wody. W przypadku bardziej kremowej glazury zastąp mleko na 2 łyżki wody.
Odetnij wierzchołki ostudzonych muszli i napełnij je kremem. Wymień blaty i polej je polewą czekoladową.