Einkorn i risotto z krewetkami Plamistymi z dyni i migdałami

Einkorn i risotto z krewetkami Plamistymi z dyni i migdałami
Einkorn i nakrapiane krewetki Risotto z dyni i migdałów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 656 kalorii, 43g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $5.25 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, blanszowane migdały, dyni i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć klarowane masło można śledzić to danie główne z Tarta Z Surową Czekoladą jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 18 godzin i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażone krewetki kukurydziane z Risotto z dyni, Sałatka Z Kapusty Z Dyni I Migdałami, oraz Dyni, Ser Parmigiano I Migdały dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Noc przed planujesz gotować pilaw, umieść jagody pszenicy eincorn w średniej misce do mieszania. Przykryj je ciepłą wodą i wymieszaj z octem jabłkowym. Pozostawić do namoczenia, szczelnie przykryte, przez 18 do 24 godzin, następnie odsączyć je na drobno oczkowym sitku, dobrze spłukać i odstawić.Rozgrzać oliwę z oliwek i ghee w szerokiej patelni ze stali nierdzewnej lub emaliowanego żeliwa na średnim ogniu. Gdy ghee topi się i miesza się z oliwą z oliwek, wrzucić czosnek i szalotka. Smażyć na oliwie z oliwek, często mieszając, aby zapobiec przypaleniu, przez 3 do 5 minut lub aż staną się pachnące. Wymieszać migdały i kontynuować gotowanie ich dalsze 2 minuty, lub aż zaczną brązowieć kiedykolwiek tak lekko. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej. Wymieszać z namoczonym einkorn i mieszać do czosnku, szalotki i migdałów przez 3 minuty. Wymieszać z dyni i wlać bulion 1/2 szklanki na raz, ciągle mieszając z każdym dodatkiem, aż płyn zostanie wchłonięty przez ziarna gotowania, około 30 minut. Wymieszać krewetki plamiste i białe wino, gotowanie, aż krewetki zwijają się pod ciepłem pieca, o 3 protokół. Mieszaj czerwone orach i kontynuuj gotowanie, aż ciecz zostanie w dużej mierze wchłonięta przez ziarna, a czerwone orach więdną w ogniu risotto. Wyreguluj przyprawę solą i podawaj na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
Jagody PszenneJagody Pszenne
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
GheeGhee
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
TrudnośćEkspert
Gotowe W18 hrs, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn