Egzotyczny Brinjal (Pikantny Bakłażan)

Egzotyczny Brinjal (Pikantny Bakłażan)
Egzotyczny Brinjal (Pikantny bakłażan) może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 420 kalorii, 4G białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 131 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, mieloną kurkumę, korzeń imbiru i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Spróbuj Brinjal (Bakłażan) Curry, Gutti Vankaya Kobbari Karam - Andhra Style Coconut faszerowany Brinjal-bakłażan s, oraz Pikantny Bakłażan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu na dużej patelni i smażyć kawałki bakłażana na złoty kolor, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Usuń bakłażan z patelni i odstawić; wytrzeć patelnię ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Podgrzać 6 łyżki oleju w tej samej patelni na średnim ogniu. Wymieszać kminek, kozieradkę, kalonji i nasiona sezamu i gotować, aż kminek zmieni kolor na złoty, o 2 protokół. Zmniejszyć ogień; wymieszać imbir i czosnek, i gotować przez kilka sekund. Wymieszać cebulę i zielony pieprz chile, i nadal gotować i mieszać, aż cebula jest złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Przecier pomidorowy wymieszać, chili w proszku, kolendra, kurkuma, i sól do cebuli. Gotować i mieszać na średnim ogniu przez 2 minuty, lub aż olej oddziela. Wymieszać ugotowanego bakłażana; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż bakłażan będzie miękki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
KurkumaKurkuma
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
5
Wlać mleko kokosowe; mieszać aż do wymieszania i ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
6
Posypać liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia9
Magazyn