Egzotyczny Brinjal (Pikantny Bakłażan)
Egzotyczny Brinjal (Pikantny bakłażan) może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 420 kalorii, 4G białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 131 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, mieloną kurkumę, korzeń imbiru i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Spróbuj Brinjal (Bakłażan) Curry, Gutti Vankaya Kobbari Karam - Andhra Style Coconut faszerowany Brinjal-bakłażan s, oraz Pikantny Bakłażan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu na dużej patelni i smażyć kawałki bakłażana na złoty kolor, o 5 protokół.
Usuń bakłażan z patelni i odstawić; wytrzeć patelnię ręcznikiem papierowym.
Podgrzać 6 łyżki oleju w tej samej patelni na średnim ogniu. Wymieszać kminek, kozieradkę, kalonji i nasiona sezamu i gotować, aż kminek zmieni kolor na złoty, o 2 protokół. Zmniejszyć ogień; wymieszać imbir i czosnek, i gotować przez kilka sekund. Wymieszać cebulę i zielony pieprz chile, i nadal gotować i mieszać, aż cebula jest złoty, o 10 protokół.
Przecier pomidorowy wymieszać, chili w proszku, kolendra, kurkuma, i sól do cebuli. Gotować i mieszać na średnim ogniu przez 2 minuty, lub aż olej oddziela. Wymieszać ugotowanego bakłażana; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż bakłażan będzie miękki, o 5 protokół.
Wlać mleko kokosowe; mieszać aż do wymieszania i ogrzania.