Egipski Przyprawiony Puree Z Marchwi
Egipski przyprawiony Puree z marchwi może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Mieszanka soli i pieprzu, marchew, mielony imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj Przyprawione Puree Z Marchwi, Kurczak Po Egipsku, oraz Puree Crecy (Puree z zupy marchewkowej) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni, toast migdały na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż złoty, o 4 protokół.
Przenieść na powierzchnię roboczą do ostygnięcia, a następnie drobno posiekać.
Dodaj kolendrę i nasiona kminku na patelni i tosty, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół.
Przenieś do młynka do przypraw i pozostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie grubo zmiel. W średniej misce wymieszaj zmielone migdały z przyprawami.
Dodać nasiona sezamu na patelni i tosty na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż złoty, o 1 1/2 protokół.
Przenieść nasiona sezamu do młynka do przypraw. Toast kokosa na patelni na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż złoty, o 1 minutę.
Przenieś do szlifierki i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Zmielić nasiona sezamu i kokosa do grubego proszku.
Dodać do mieszanki przypraw migdałowych i doprawić 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
W dużym rondlu, przykryć marchewki wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i dusić do miękkości, o 20 protokół.
Marchewki odcedzić i włożyć do rondla. Gotować przez 30 sekund na średnim ogniu do dokładnego wyschnięcia.
Wyjąć z ognia i grubo rozgnieść marchew widelcem. Wymieszaj 6 łyżek oliwy z oliwek, ocet, harissę, mielony kminek i imbir. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć puree z marchwi do miski i podawać z rozdartą pitą, oliwą z oliwek i mieszanką przypraw.