Egipska rolada omletowa z serem feta
Egipska bułka z omletem z serem feta to przepis bezglutenowy, lakto ovo wegetariański i דל פחמימות,zny na 2 porcje. To śniadanie ma 256 kalorii, 15 g białka i 21 g tłuszczu na porcję. Za 1,13 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przygotowało 69 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką pieprz, jajka, olej roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 47%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Bułka z omletem z szynką i serem, Bułka z omletem z szynką i serem i Bułka z omletem z szynką i serem.
Instrukcje
W małej misce ubij jajka i pieprz. W drugiej małej misce połącz pokruszony ser z mlekiem.
Rozgrzej olej na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu.
Wlać jajka i przechylić patelnię tak, aby równomiernie przykryła dno. Gdy krawędzie wydają się ugotowane, umieść mieszaninę fety w linii pośrodku jaj. Za pomocą szpatułki złóż jajka na górze i na dole sera, a następnie złóż boki.
Polecane wino: Wino Musujące
Omlet Roll można połączyć z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ żółtko pokrywa podniebienie. Juve Y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Juve Y Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava]()
Juve Y Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava
Ta Cava ma bladozłoty kolor i aromat dojrzałych białych brzoskwiń, prażonej bagietki z nutą cytrusów cytrynowych i moreli. W smaku bogate i szerokie, z aromatami zielonego jabłka, zielonej herbaty jaśminowej i prażonych migdałów. Ta brutalna cava jest niezwykle wszechstronna, ponieważ nie dodaje się do niej żadnych dawek, więc kwasowość i bąbelki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk w panierce sezamowej, kurczak tikka masala i Jamon Iberico.