Egg Fu Yung
Egg Fu Yung może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.9 za porcję. Jedna porcja zawiera 251 kalorii, 9g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką pieprz, seler, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Vegan Egg Foo Yung (Tofu Yung), Egg Foo Yung, oraz Egg Foo Yung.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju w woku na dużym ogniu.
Dodać szalotki, papryka, seler, i czosnek i mieszać-smażyć przez 3 protokół.
Dodaj kiełki fasoli, stir-fry przez 1 minutę, następnie dodać krewetki i Stir-fry przez 1 minutę, lub aż krewetki kolei różowy.
Przełożyć do miski i ostudzić.
Dodać ubitych jaj, mieszając, aż dobrze połączone. Umyj wok i wytrzyj do sucha ręcznikami papierowymi.
Włożyć wok do wysokiej temperatury i wlać 2 cale (5 cm) oleju. Gdy olej jest gorący, kadzi mieszaniny do oleju. Smażyć około 2 minut, aż spód lekko rumiany, łyżką trochę gorącego oleju nad jajami tak, że góra zaczyna się ustawiać.
Ostrożnie obrócić ciasto jajeczne i gotować 1 minutę, aż lekko rumiane z drugiej strony.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia. Utrzymuj ciepło w piekarniku 93° (95C) podczas przygotowywania pozostałych ciast.
W międzyczasie wymieszaj bulion, sos ostrygowy, sos sojowy i wino ryżowe w rondlu. Skrobię kukurydzianą rozpuścić w 2 łyżkach zimnej wody i wymieszać z mieszaniną. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje; gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Ciasta podawać z sosem i ryżem.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;