Edd Kimber ' s Bakewell ombre cake
Edd Kimber ' s Bakewell ombre cake to lacto ovo vegetarian przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 921 kalorii. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 379 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mąkę kukurydzianą, pastę do barwienia żywności i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co nie jest tak doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tort Mandarynkowy Ombre, Fioletowy Tort Ombre, oraz Różowy Tort Ombre.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Nasmaruj 3 x 20 cm okrągłe puszki na ciasto i ułóż podstawy pergaminem do pieczenia, także natłuszczając pergamin.
W średniej misce wymieszać mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i łyżeczkę soli, a następnie odstawić.
Umieścić masło w dużej misce i ubijać przez około 3 min, aż będzie gładkie i kremowe.
Dodaj cukier i ubijaj przez około 5 minut, aż będzie lekki i puszysty.
Dodać ekstrakty i wymieszać do połączenia.
Dodać trochę białka na raz, ubijając aż do całkowitego połączenia. Mieszankę mąki przesiać w 3 dodatkach, na przemian z mlekiem, ale zaczynając i kończąc mąką.
Mieszaninę równomiernie podzielić między przygotowane puszki, delikatnie wyrównując.
Piec przez 25-30 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci do formy. Pozostaw ciasta do ostygnięcia w puszkach przez 10 minut przed odwróceniem na stojak z drutu, aby całkowicie ostygnąć. Biszkopt jest dość delikatny, więc uważaj podczas pracy z schłodzonym ciastem.
Na lukier, ubić masło przez około 3 min, aż światło i kremowy.
Dodawać cukier puder, po trochu na raz, aż do całkowitego połączenia. Ubić lukier, aż będzie lekki i gładki, następnie dodać serek śmietankowy i połowę dżemu.
Wymieszać, aż po prostu gładkie dont overmix jak będzie się cieńsze więcej mieszać.
Pierwsze ciasto wyłożyć na talerz i na wierzch rozprowadzić warstwę lukru. Następnie rozłóż połowę pozostałego dżemu równomiernie na lukrze. Powtórz z drugim ciastem i na koniec umieść trzecie ciasto na wierzchu. Przykryj zewnętrzną część całego ciasta cienką warstwą lukru za pomocą noża do palety i włóż go do lodówki podczas przygotowywania lukru do dekoracji.
Pozostałą lukier podzielić między 3 małe miseczki.
Dodać o łyżeczki czerwonej pasty barwiących do jednej z misek i o 1 tsp barwiących do innej misce, pozostawiając trzecią miskę, jak to jest. Chcesz mieć trzy miski lukru o wyraźnie różnych kolorach.
Aby udekorować ciasta, umieść każdy lukier w torbie rurowej wyposażonej w małą okrągłą końcówkę rurową. Wymieszaj 6 kropek lukru z ciasta, po 2 z każdego koloru, z najciemniejszym u podstawy ciasta. Użyj łyżeczki lub małego noża do palety, aby rozmazać lukier w prawo. Powtórz proces orurowania, przesuwając kropki w górę o jeden, tak aby podczas rura wokół ciasta kolor będzie absolwent w zawirze. Na górze, rury 2 pierścienie ciemniejsze różowe kropki na zewnątrz, rozprzestrzeniania lukier w ten sam sposób, a następnie przez 2 pierścienie średnie różowe kropki, i zakończyć jaśniejsze lukier w środku. Będzie przechowywać do 3 dni, schłodzony.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "