Edamame z tofu, kiełkami fasoli i wodorostami
Edamame z tofu, kiełkami fasoli i wodorostami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 241 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, imbir, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać dodatkowe firmy tofu można śledzić to danie główne z Wegańskie Ciasteczka Z Miękkim Cukrem jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rukola, Fasola Edamame I Wodorosty Hijiki, Tofu i grzyby z kiełkami fasoli i szpinakiem, oraz Marynowane Tofu z orzeszkami ziemnymi i Zwęglonymi kiełkami fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W żaroodpornej misce przykryj wakame wrzącą wodą i odstaw do zmiękczenia, około 15 minut.
Odcedzić wakame i naciśnij, aby usunąć nadmiar wody.
Toast nasiona sezamu na małej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając, przez 3 protokół. W średniej misce ubić ocet ryżowy z sosem sojowym i imbirem.
Ubić w oleju orzechowym i sezamowym. Doprawić solą i cayenne.
Dodaj tofu do dressingu i odstawić na 5 protokół.
Przenieść tofu na małym talerzu.
Dodaj edamame, kiełki fasoli i wakame do dressingu i wrzucić do herbu. Wchodzisz w tofu.
Przełożyć do miski, posypać sezamem i podawać.