Edamame-Nadziewane Wontony
Wontony Nadziewane Edamame mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 41 kalorii. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 28. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz opakowania wonton, olej sezamowy, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to niedrogi przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Spróbuj Edamame Wontons, Bekon Serek Nadziewany Wontons, oraz Gorące chrupiące wontony Nadziewane czekoladą i bananami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oleje sezamowe i rzepakowe na dużej patelni na średnim ogniu. Mieszać w czosnku, i gotować przez 10 sekund, aż pachnące.
Dodać mrożone edamame, i gotować, aż będą miękkie i zaczynają brązowy, 5 do 7 protokół. Raz rumiane, zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na 10 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Nasmarować blachę do pieczenia.
Gdy edamame ostygły lekko, umieścić je w blenderze wraz z zielonej cebuli, sos hoisin, i sos sojowy. Przykryć i puree, aż będzie gładka.
Aby zrobić wontony: oddziel i umieść owijki wonton na powierzchni roboczej. Łyżka około 1 łyżki stołowej napełniania edamame na środku każdego opakowania. Użyj palca lub pędzla do ciasta, aby lekko zwilżyć krawędzie owijek wonton wodą. Złóż jeden róg owijki nad wypełnieniem na przeciwległy róg, tworząc trójkąt. Naciśnij krawędzie razem, aby uszczelnić.
Umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia i lekko pokryć sprayem do gotowania.
Posypać równomiernie solą.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż Trójkąty będą chrupiące i złociste, 12 do 14 protokół.