Easy Orange Glaze Duck

Easy Orange Glaze Duck
Easy Orange Glaze Duck może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 1 i kosztuje 5,07 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 16G białka, 4G tłuszczu i w sumie 1456 kalorii. 22 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś kaczątko, brązowy cukier, butelkowany sos teriyaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 40 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest wybitne. Podobne przepisy to Pieczona kaczka z pomarańczową glazurą, Pieczona kaczka z pomarańczową glazurą imbirową, oraz Pieczona kaczka z polewą żurawinową, pomarańczową i Kardamonową.

Instrukcje

1
Wlej sodę pomarańczową, koncentrat soku pomarańczowego, sos barbecue, brązowy cukier i sos teriyaki do miski i wymieszaj, aby połączyć i rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku PomarańczowegoKoncentrat Soku Pomarańczowego
Sos BarbecueSos Barbecue
Sos TeriyakiSos Teriyaki
Brązowy CukierBrązowy Cukier
PomarańczowyPomarańczowy
CukierCukier
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Usuń nadmiar tłuszczu z wnętrza kaczątka, włóż kaczkę do brytfanny i nakłuj skórę widelcem, aby tłuszcz spłynął podczas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Posmaruj kaczątko pomarańczową mieszanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
5
Umieść grzyby w jamie kaczki i łyżką w sosie pomarańczowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
PomarańczowyPomarańczowy
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
6
Piecz kaczkę w nagrzanym piekarniku, szczotkując ją co 20 do 30 minut sosem pomarańczowym, aż termometr do mięsa włożony w grubą część uda wskaże 165 stopni F (75 stopni C), około 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia32
Magazyn