Easy Orange Glaze Duck
Easy Orange Glaze Duck może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 1 i kosztuje 5,07 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 16G białka, 4G tłuszczu i w sumie 1456 kalorii. 22 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś kaczątko, brązowy cukier, butelkowany sos teriyaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 40 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest wybitne. Podobne przepisy to Pieczona kaczka z pomarańczową glazurą, Pieczona kaczka z pomarańczową glazurą imbirową, oraz Pieczona kaczka z polewą żurawinową, pomarańczową i Kardamonową.
Instrukcje
Wlej sodę pomarańczową, koncentrat soku pomarańczowego, sos barbecue, brązowy cukier i sos teriyaki do miski i wymieszaj, aby połączyć i rozpuścić cukier.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Usuń nadmiar tłuszczu z wnętrza kaczątka, włóż kaczkę do brytfanny i nakłuj skórę widelcem, aby tłuszcz spłynął podczas pieczenia.
Posmaruj kaczątko pomarańczową mieszanką.
Umieść grzyby w jamie kaczki i łyżką w sosie pomarańczowym.
Piecz kaczkę w nagrzanym piekarniku, szczotkując ją co 20 do 30 minut sosem pomarańczowym, aż termometr do mięsa włożony w grubą część uda wskaże 165 stopni F (75 stopni C), około 2 1/2 godziny.