Easy New England Clam Chowder
Przepis łatwy New England Clam Chowder może zaspokoić Amerykański głód w przybliżeniu 1 godzina. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sok z małży w butelkach, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako dość niedroga zupa. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Easy New England Clam Chowder, Easy New England Clam Chowder, oraz New England Clam Chowder.
Instrukcje
Ustaw sitko o drobnych oczkach na średniej misce.
Wlać małże przez sitko i przenieść je do małej miski. Odstawić małże i odcedzić sok.Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i boczek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tłuszcz renderowany z boczku i cebula zmięknie, o 8 protokół.
Dodać czosnek i tymianek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 1 minutę.
Posypać mąką i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż surowy smak gotuje off, o 2 protokół.Ciągle mieszając, powoli dodawać reserved napięty sok z małży i butelkowany sok z małży. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu i upewniając się, aby zeskrobać dno i boki patelni. Zmniejszyć ogień do średnio niski, dodać ziemniaki, i doprowadzić do duszenia. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół.Wymieszaj śmietanę i zarezerwowane małże i wróć do gotowanego na wolnym ogniu. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Foley Johnson Carneros Chardonnay. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.