Easy Mexican Sopes
Łatwe meksykańskie sosy mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 12 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Mieszanka masy harina, olej, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Sosy Meksykańskie, Sopes de Pollo con Frijoles (sosy z kurczaka z fasolą), oraz Sopes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić masę harina i posolić razem; wymieszać wystarczającą ilość wody w mieszaninie, aż ciasto będzie gładkie i utrzyma się razem. Uformuj ciasto na 2-calowe kulki. Spłaszczyć każdą piłkę do 1/2-cala grubości koła.
Rozgrzać olej do 400 stopni F (200 stopni C) w frytkownicy lub dużym rondlu.
Smażyć ciasto na gorącym oleju, aż sosy będą lekko rumiane, około 30 sekund na stronę.
Wyjąć szczypce i umieścić na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem; schłodzić tylko do momentu, gdy sopes będzie mógł być obsługiwany. Uszczypnij krawędzie każdego sope razem tworząc małe "łodzie". Powrót do gorącego oleju i smażyć na złoty kolor i gotowane przez, 1 do 2 minut.